Published On: Pon, ruj 2nd, 2019

Košarac: Samo tražimo da RS predstavljaju oni koje je narod izabrao, a ne oni koji su izbor Bakira Izetbegovića

Mi ne tražimo ništa drugo, osim da Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama predstavljaju oni koje je narod izabrao, a ne oni koji su izbor Bakira Izetbegovića i ostalih bošnjačkih političkih stranaka – poručio je Košarac.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac upozorio je da je izjava potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka u funkciji podizanja tenzija i raspirivanja političke krize u BiH, kao i dodvoravanja onim stranim čimbenicima koji su u posljednjih mjesec dana učinili sve da propadne sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH kojeg su 5. kolovoza potpisali predsjednici SNSD-a, SDA i HDZ-a Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

– SNSD nikada nije prizivao rat, niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke stranke u Republici Srpskoj nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović – rekao je Košarac Srni komentirajući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za neizravno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, “veliku ludost i poziv na novi rat”.

Košarac ističe da Crnadak namjerno izjednačava krivnju SNSD-a, SDA i HDZ-a za ne formiranje vlasti u Sarajevu, iako su, kako kaže, svi u Republici Srpskoj, uključujući i Crnatka i stranku koju predstavlja, svjesni činjenice da SNSD ničim ne uvjetuje izbor novog Vijeća ministara i traži da Republika Srpska u Sarajevu bude predstavljena u skladu sa Ustavom i rezultatima izbora.

– Oni koji danas uvjetuju SNSD, sutra će uvjetovati bilo koju drugu političku stranku iz Republike Srpske i toga bi PDP i Igor Crnadak trebalo da budu svjesni. Mi ne tražimo ništa drugo, osim da Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama predstavljaju oni koje je narod izabrao, a ne oni koji su izbor Bakira Izetbegovića i ostalih bošnjačkih političkih stranaka – poručio je Košarac.

On je naglasio da SDA i druge bošnjačke političke uvjetovanjima i ucjenjivanjima, kao i pokušajima majorizacije volje srpskog naroda u Predsjedništvu BiH, krše Ustav BiH i ugrožavaju ustavnu poziciju Republike Srpske.

– Žao mi je što to Crnadak ne vidi iz svoje ministarske fotelje. Bilo bi još gore ako bi Crnadak, u funkciji ministra inozemnih poslova, ovakve svoje stavove prenio visokim međunarodnim dužnosnicima s kojima će se uskoro sastati. To su stavovi bošnjačke političke čaršije, a ne Republike Srpske i srpskog naroda – zaključio je Košarac.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare