Published On: Pet, svi 29th, 2020

KOSAČA U BOJAMA AMERIČKE ZASTAVE: Samo jedan tvit američkog državnog tajnika Hrvatima u BIH vratio nadu

Na impozantnom objektu Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosače u u Mostaru  večeras se pojavila animirana zastava Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, koji se izmjenjuje na hrvatskom i engleskom jeziku (United Against Corruption).

Još se ne zna tko su organizatori ove akcije ali jasno je  kako je motiv za ovaj potez inspiriran tvitom kojeg je objavio američki glavni državni tajnik Mike Pompeo.

Tvit je na društvenim mrežama oduševio malobrojne hrvatske aktiviste koji se posljednjih mjeseci lavovski bore protiv daleko brojnijih Bošnjaka i njihovih zasipanja američkih dužnosnika svojom propagandom.

Tvit g. Pompea, smatraju svojevrsnom pobjedom u uvjeravanju US administracije da u BIH podržava destruktivnu nacionalističku  opciju (SDA) koja je ne samo najkorumpiranija u zemlji, nego društvo vodi u potpuno nove razine nacionalizma i propadanja.

SDA je osim toga partija koja je po CIA-inim publikacijama označena kao duboko umrežena sa islamofašističkim organizacijama s Bliskog Istoka od kojih preko 20 imaju sjedište u Sarajevu i nalaze se na US crnim listama. SDA ih nikada nije niti pokušala udaljiti iz BIH.

CIA je svojedobno objavila da su čak četiri pripadnika ABIH sudjelovala u terorističkom napadu na američke Twinse, objavljeno je potom da je visoki dužnosnik SDA, Čengić, financirao organizaciju Bin Ladena u doba napada te izvršio financijsku transakciju na račun nekih od Bin Laden ćelija te da je  Husein Živalj, SDA diplomat pri UN-u 2001. godine dospio na US crnu listu zbog konekcija s Muslimanskim bratstvom u doba napada na WTC.

Istog se sumnjičilo da je, potom,  osobno uništio dokumente u Beču o tome tko je izdao BH pasoš Bin Ladenu. Te tako prikrio suradnika Bin Ladena u Bosni.

Mediji u Sarajevu su posljednjih mjeseci izvještavali da je upravo Šefik Džaferović bio jedan od glavnih ljudi koji je sređivao državljanstva teroristima iz odreda El Mudžahid u našoj zemlji. On to nije demantirao. Barem ne uvjerljivo.

Ono što javnost do sada nije znala naprosto ledi krv u žilama.

Otkriveno je naime i da je SDA u UN u New York 2001. kao vojnog atašea g. poslala stanovitog Abu Malija,državljanina Egipta no pod lažnim bošnjačkim imenom i lažiranom putovnicom. Dakle o trošku svih nas.

Isti je bio u direktnom kontaktu s napadačima na WTC. Konkretno KSM-om koji se smatra mozgom operacije samog napada. Isti KSM navodno je i sam bio u posjedu BIH putovnice koju je opet dotičnome mogao srediti samo ratni vrh SDA. Upravo ovih dana Bakir Izetbegović  se za Muslimansku TV Igman pohvalio  kao mozak vojnog vrha ABIH.

Uz sve ove činjenice javno objavljene u javno dostupnim CIA-inim publikacijama 2005 .g odine postavalja se niz pitanja:

Koga je to do sada Clintonova administracija podržavala u BIH, i zašto su to činili kroz Barryeve amandmane i Platformu, Alijansu.

  • Znaju li US građani da je US Ambasada u Sarajevu i danas na strani partije koja ima , prema izvještajima CIA-e umazane prste u napadu na US građane.
  • Zašto US ambasada toliko podržava ovu partiju, ispunjavajući njihove želje u političkom potiranju Hrvata . Naroda Petra Hercega Tomića. Američkog ratnog heroja s Pearl Harbura. O potiranju Srba od strane US administracije u BIH da i ne govorimo.
  • Ispada da je Clintonova administracija pogazila i međunarodno pravo dezavuirajući mirovni sporazum čiji je i sama bila garant.
  • Je li kasno za bilo kakvu BIH ili će Trumpova administracija uspjeti vratiti poljuljane odnose u BIH na noge, ostaje za vidjeti no  potez američkog državnog tajnika Mike Pompea svakako vraća nadu.

Ovakva  brutalna javna osuda trećerangiranog SDA dužnosnika s ovako visoke razine nije samo osuda.

Ona je puno više – Znak potpuno novog pristupa US politike u BIH. Zašto? Zato što je Zukić presitna riba da bi se njime bavio američki državni tajnik, pa i na društvenim mrežama. Analitičari smatraju da se radi o posljednjem upozorenju SDA-u, kako je konačno vrijeme da se odluči hoće li državu usmjeriti ka Zapadu ili će i dalje koketirati s bliskoistočnim diktaturama i islamofašističkim režimima.

Pompeova  objava objavljena je netom prije privođenja Novalića i ostalih u aferi “Respiratori” što se također ne smatra slučajnošću.

Procjena je da je ovaj tvit  ujedno i američka osveta SDA-u i Komšću koji su u  Kantonu Sarajevo srušili američke favorite – Našu stranku. Vladu koja je obećavala lančane promjene i smjenu korumpiranih struktura i u ostatku zemlje.

Jutros su , podsjećamo, uhićeni premijer Federacije Fadil Novalić zajedno s Fahrudinom Solakom, suspendiranim ravnateljem Federalne uprave civilne zaštite i Fikretom Hodžićem, vlasnikom tvrtke Srebrna malina te predani Tužiteljstvu BiH zbog afere “Respiratori” te je naivno vjerovati kako US administracija nije bila upoznata s time.

Optužbe SDA koje nakon toga idu ka Hrvatima i Srbima te akcentiraju “Udar na Bošnjake” utoliko su jasan znak da se ova partija potpuno pogubila.

Osumnjičeni su za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, zloupotrebu položaja i pranje novca.

Sporni respiratori nabavljeni u Kini za 5,3 milijuna eura pokazali su se neupotrebljivima na bolničkim odjelima intenzivne skrbi, a istraga treba utvrditi kako je Srebrena malina dobila posao za koji nije registrirana s obzirom na to da je riječ o tvrtki čija je djelatnost prerada i uzgoj voća i povrća.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare