Četvrtak, 13 lipnja, 2024

KORIZMENI KOMŠIĆ: Morao sam biti strog prema sebi

Must Read

Rekao je kako se boji da će, ako “SDP propadne kao politički projekt” nakon njih će doći “kartgrafi”, koji će crtati karte za podjele BiH. Drugim rječima Zlajin džepni predsjednik vjeruje kako je SDP doprinio integraciji BIH. Iako ona odavno nije bila podjeljenija…

SARAJEVO – Mislio sam da treba biti strog prema sebi, da bih mogao biti strog prema drugima. Mislim da ima moje odgovornosti u svemu što se može fakturirati SDP-u kao jedna vrsta slabosti u obavljanju vlasti, rekao je član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, komentirajući svoju ostavku i njezino povlačenje za Al Jazeerau.

Rekao je kako se boji da će, ako “SDP propadne kao politički projekt” nakon njih će doći “kartografi”, koji će crtati karte za podjele BiH.

Podsjećamo, Komšić je podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti u SDP-u, ali ju je opozvao nakon sastanka s predsjedništvom stranke. Točan razlog ostavke još uvijek nije objasnio, ali se nagađalo kako je riječ o neslaganju s politikom Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP-a, koji se obećao povući s tog mjesta.

Komšić je na konferenciji za novinstvo, nakon opoziva neopozive ostavke, rekao kako će ići do kraja i kako će se kandidirati za mjesto glavnog čovjeka u stranci. Lagumdžija, koji je navodno na sastanku za spašavanje Komšićevih dužnosti, nudio povlačenje, rekao je kako se neće kandidirati za to mjesto. Svejedno, statut stranke, ako bi se poštivao, mu to ionako ne bi dopustio.

Polis, agencija za političko komuniciranje, analizirajući Komšićev intervju objavila je kako se pokazao se kao čovjek s osjećajem za stid, ali i da je djelovao nesigurno i postiđeno.

– Analizirajući sveukupnu verbalnu i neverbalnu komunikaciju dok je govorio o sebi moglo se zaključiti da je djelomično naveo razloge svoje ostavke i da nije bio iskren do kraja, a i nemoguće je da nije bio svjestan koliku će štetu načiniti SDP – u svojom ostavkom. Pokušao je djelovati uvjerljivo mada je evidentno da je njegova želja za ostavkom bila iskrena. Na licu mu se smjenjivao bol pomiješan sa stidom i uznemirenošću zbog skandala koji je izašao iz njegove kuhinje, objavio je Polis.

bitno.ba l poskok.info
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -