Utorak, 16 srpnja, 2024

KONVENCIJE UN-A Prvo razgraničenje na moru, pa gradnja Pelješkog mosta

Must Read

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Slavko Matanović uputio je danas dopis ministru mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Siniši Hajdaš Dončiću u kojem ga je pozvao na hitno imenovanje članova Zajedničkog tima za primjenu Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora i razgraničenja na moru.

Naime, u proteklom razdoblju na bilateralnim sastancima između predstavnika Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske – uključujući i nedavnu posjetu ministra Matanovića Zagrebu – pored ostalih, nezaobilazna su bila i dva veoma važna pitanja za obje države, a to su: primjena Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora i pitanje razgraničenja na moru.

U pismu se napominje da je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo Odluku o imenovanju Zajedničkog tima za pregovore sa Republikom Hrvatskom o primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora i razgraničenja na moru (Sl. Glasnik BiH 31/14 od 22.4.2014. godine) u kojem su imenovani predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH, te Ministarstva vanjskih poslova BiH. Međutim, izostalo je imenovanje članova Zajedničkog tima ispred Republike Hrvatske, tako da do sada nije došlo do konstituiranja Zajedničkog tima u cjelosti.

S tim u vezi, ministar Matanović je zaključio u dopisu da bi postizanje bilateralnog sporazuma o primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora i razgraničenja na moru prema odredbama Konvencije trebalo prethoditi eventualnim građevinskim aktivnostima na moru koje bi imale implikacije na primjenu pomenute Konvencije UN-a“, stoji u priopćenju iz Ureda ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Vlasti u BiH drže kako bez rješavanja ovog pitanja ne bi trebalo početi graditi Pelješki most.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -