Published On: Pet, lis 9th, 2020

Komšić u Bruxellesu suvišan

Members of Bosnia’s newly elected tripartite presidency, Bosnian Serb member Milorad Dodik, foreground, Muslim member Sefik Dzaferovic, centre, and Croat member Zeljko Komsic, background, enter the room to attend the inauguration ceremony in Sarajevo, Tuesday, Nov. 20, 2018. Bosnia’s three-member presidency has been inaugurated after last month’s election with nationalist politicians forming a majority on a body designed to heal the country’s ethnic divide. (AP Photo/Amel Emric)

Jedan srpskih i dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH razgovarali su danas u Bruxellesu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom koji je obećao kako će BiH iduće godine dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, ako ispuni 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

U Bruxellesu se zahvaljujući protuustavnom Izbornom zakonu nije čuo glas predstavnika Hrvata, jednog od tri po ustavu konstitutivna i jednakopravna naroda, dok su s Michelom razgovarala dvojica bošnjačkih predstavnika- Džaferović i Komšić. Sasvim nepotrebno. Što je Komšić mogao reći Michelu, osim onog što mu je rekao Džaferović? Ništa, piše HMS.

Zbog čega je onda obožavatelj lika i djela jednog od najvećih masovnih ubojica 20. stoljeća Josipa Broza Tita, po ocjeni njemačkog Bilda, putovao u Bruxelles, kad je suvišan? To bi trebalo pitati i one koji su ga zvali.

Hrvatski predstavnici u BiH prilikom svakog odlaska personalno neustavnog Predsjedništva BiH, trebali bi pismom upoznati njihove domaćine s činjeničnim stanjem- da im u goste dolazi jedan srpski i dva bošnjačka predstavnika u kolektivnom šefu države, te da među njima nema predstavnika trećeg konstitutivnog naroda Hrvata. Čisto da ljudi znaju s kim razgovaraju. /HMS/