Published On: Uto, ožu 20th, 2012

Komšić: Nije riječ o privatnom sukobu, nego o principu

Legitimni bošnjački član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda  Željko Komšić, izjavio je da je podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u iz principijelnih razloga i da je to bio logičan potez.

“Ovako više ne može, povukao sam logičan potez. Ostajem član SDP-a, ali bez ikakvih funkcija i nastavit ću se boriti za principe socijaldemokracije. Već su počele i znam da će biti još puno špekulacija, ali bit će vremena da objasnim i konkretne razloge što sam napustio mjesto potpredsjednika SDP-a i sve druge funkcije u ovoj stranci”, izjavio je Komšić za “Dnevni list”.

On je naveo da nije riječ o privatnim sukobima, nego o principijelnim razlozima.

“Ostajem član Predsjedništva BiH i nastavljam na tom položaju raditi u punom kapacitetu sa svim obavezama prema državi BiH”, naveo je Komšić.

Predsjedništvo SDP-a sutra o Komšićevoj ostavci

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas su održali sastanak u Centrali SDP-a u Sarajevu na kojem je dogovoreno da sutra bude održana sjednica Predsjedništva stranke.

Sastanku je nazočio i federalni premijer i tajnik SDP-a Nermin Nikšić, ali nitko od sudionika nije bio raspoložen za komentar.

Na novinarsku konstataciju da je za njega glasalo više od 300 tisuća ljudi, Željko Komšić je zamolio da se svi oni strpe do sutrašnje sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj će se raspravljati o ostavci koju je jučer podnio na sve funkcije u stranci. (F)

Nelegitimni bošnjački član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetvegović nije komentirao ovaj potez.