Published On: Sri, ruj 23rd, 2020

OTVOREN JE PUT: Šutnjom na bošnjački udar na Ustav, Inzko je Dayton pustio niz vodu

Prije par dana Komšić , koji je formalno prilikom oficijelne otimačine ureda koji mu ne pripada, budući da Hrvati za njeg nisu glasovali  “dao je riječ , prisegu, kako će braniti Ustav BIH, prava njegovih konstitutivnih naroda posebno naroda koji predstavlja”.

Međutim Komšić nikada do sada nije istaknuo vitalni interes hrvatskog naroda kojem se sve ove godine dokidaju prava. A i kako bi kad je on sam paradigma te obespravljenosti. 

Umjesto svega toga Komšić je javno najavio  rušenje Ustava BIH. I protuustavnu, protuzakonitu i kažnjivu borbu protiv konstitutivnosti.

Iako na konstitutivnosti upravo bere plaću. No bilo kako bilo, jasno je da je takva izjava,  sama po sebi protuustavno djelovanje. Agitiranje na revoluciju , borbu protiv Ustava i to s pozicije onog koji je plaćen da taj Ustav štiti.

Njegov savjetnik Habibi je dan prije tog najavio fizičke obračune sa Srbima nakon što se sruši Ustav FBIH. Sve to je napisano iz Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BIH. I plaćeno parama poreznih obveznika Hrvata.

Još ranije sin Čovjeka Koji Je Povlačio Potpise, Bakir Izetbegović dao je riječ svim Vjernicima da neće ispoštovati vlastitu riječ danu pred Nevjernicima te je najavio rušenje Ustava FBIH koji je dio Ustava BIH.

Više mu se ne sviđa niti potpis koji je njegov otac potpisao u Washingtonu. Bošnjaci su već odveć dugo stabilna većina u Federaciji Bošnjaka i Hrvata i ona više ne mora biti Federacija. Može biti Republika Bošnjačka. U svom mrskom kasapu “genocidnoj tvorevini Srpskoj” bošnjački lider pronašao je uzor.

No za Hrvate Federacija je kudikamo genocidnija. 6000 Hrvata nastradalo je od Armije BIH. 2000 od VRS. 140.000 protjerano je iz FBIH . Više nego iz RS.

Nitko od njih, “antidaytonskih snaga” još nije ni opomenut, kamo li da je priveden i da je pred optužnicom. Niti ima bonskih sankcija nad njima.

Sjetimo se nekad je bilo dovoljno da si Srbin il da si Hrvat i da kažeš nešto što se ne sviđa Sarajevu, da ti se napakuje optužnica i samo radi nje budeš smijenjen.

  • Koji hrvatski predsjednik uopće nije smijenjen?
  • Kojeg se nije pokušalo smijeniti?
  • Koliko su uopće puta dobili pravo predstavljanja svog naroda?
  • O kojem međunarodnom pravu govorimo ako sam Dayton od prvog dana nije primjenjen onako kako je morao biti?

Ponavljamo nitko od Bošnjaka koji su na javnim funkcijama a koji su posljednjeg tjedna , protuustavno djelovali i protuzakonito zagovarali rušenje Ustava nije sankcioniran , pa čak niti upozoren od strane OHR-a.

Šutnjom na ovakve eklatantne primjere javnih najava rušenja Daytona OHR je učinio medvjeđu uslugu Sarajevu.

Naime ako šutiš kada Sarajevo nedvojbeno najavljuje da više neće poštivati Dayton, gubiš zauvijek pravo da držiš lekcije Srbima i Hrvatima u BIH.

Recimo kada jedan dan kažu da je teror Bakira, Komšića, Inzka, Daytona, nešto što njima više nije, ne može i neće biti imperativ. I okrenu novu stranicu svoje povijesti.

Ukratko, Bakire i Komšiću, Valentine, hvala vam puno. Od srca.

Poskok.info