Published On: Sri, kol 11th, 2021

KOMŠIĆ “KRITIKUJE” NO NE NAPUŠTA KOALICIJSKOG PARTNERA DODIKA: On je glasao protiv Odluke o imenovanju Upravnog vijeća CBBiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Heregovine Željko Komšić ponovio je danas da je sjednica Predsjedništva BiH održana u ponedjeljak, 10. kolovoza…   … a iz Ureda člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika stigao je odgovor da on nije suglasan s Odlukom o imenovanju Upravnog vijeća Centralne banke BiH. – Odluka nije donešena iz tog razloga.

Odluka nije donešena iz tog razloga. Sve ostalo nije naš problem i ne želimo sudjelovati u cirkusu koji Dodik priređuje za javnost u Republici Srpskoj – kazao je u izjavi Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na izvanrednoj telefonskoj sjednici, koju je sazvao Komšić, Dodik je glasao protiv davanja saglasnosti za novi mandat dosadašnjem Upravnom vijeću Centralne banke BiH (CBBiH), dok su za imenovanje podršku dali Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Izvanredna telefonska sjednica je sazvana jer mandat guverneru Senadu Softiću kao i članovima Upravnog vijeća CBBiH ističe danas. Zakon o CBBiH ne poznaje tehnički mandat i zato je bilo potrebno da Predsjedništvo imenuje novo Upravno vijeće.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x