Published On: Sri, kol 11th, 2021

Heroji iz Marine: ‘Plutale su na površini, licem prema dolje. Skočili smo u more i izvukli ih’

Njemica Nadja Zimmer Nowikow (41) poginula je u ponedjeljak u stravičnom sudaru nakon što se jet-skijem zabila u jedrilicu u Marini kod Trogira. A zahvaljujući hrabrosti sedmero mladih koji su uskočili u pomoć, njene kćeri stare 16 i 7 godina su preživjele nesreću, pišu 24sata.hr.

Među njima su bili Frane Cemović (24) i njegova djevojka Ana Nikić (20) koji su za Slobodnu isprričali kako su izgledali dramatični trenuci.

Osim nas dvoje u pasari, s kojom smo krenuli na kupanje malo izvan mjesta, bili su moja 18-godišnja sestra Iva Nikić i naš 29-godišnji prijatelj Ivan Jakus – ispričao je je Frane i dodao da se u akaciju kasnije uključio i njihov prijatelj s gumenjakom te još dva mladića na jet-skiju kojima ne znaju imena.

Nismo vidjeli direktan udarac jet-skija u jedrilicu, ali vidjeli smo da je žena s jedrilice skočila u more i zapomagala iz sveg glasa, a muž joj je smirivao dvoje djece koja su ostala na jedrilici. Odmah smo ugledali tri ženske osobe pokraj jet-skija koje su imale prsluke na sebi, od kojih jedino najmlađa djevojčica nije bila u nesvijesti. Žena i starija djevojčica su bile s glavama u moru i postojala je velika opasnost da se uguše. Tada je Njemica koja je vozila jet-ski bila još uvijek, čini mi se, živa. Najmlađu djevojčicu je iz mora izvukla ova gospođa s jedrilice, a ja i moj prijatelj Jakus zaplivali smo prema stradalima i izvukli majku i najstariju djevojčicu, dok su Ana i sestra joj s pasare zvale Hitnu pomoć. Na jet-ski je nakon vađenja iz mora prebačena starija djevojčica koja je polako dolazila svijesti, a na gumenjak mog prijatelja njezina majka koju smo nas troje uz velike mukle izvukli iz mora. Na obali je već čekala Hitna pomoć, a sve ovo trajalo je desetak, petnaest minuta – ispričao je Frane.

Starija djevojčica u nesreći je teško ozlijeđena i još se nalazi na intenzivnoj njezi splitske bolnice s teškim ozljedama glave, piše Slobodna Dalmacija.

 

guest
14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments