Published On: Sri, lis 18th, 2017
#3rd |

Kojović: Mostar može biti pozitivan primjer, a ne uvijek “grad slučaj”

Na današnjoj Izvanrednoj sjednici Skupštine HNK, na kojoj se trebala implementirati Odluka Ustavnog Suda BiH o konstitutivnoj ravnopravnosti, nije prisustvovao Klub Hrvata. Taj problem, sudeći po izostanku spomenutog Kluba, još dugo neće biti riješen. Isto se da zaključiti s obzirom na izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića koji je rekao da problem konstitutivnosti treba riješiti na cijelom prostoru BiH te da Mostar ne treba biti izuzetak.

„Stav Naše stranke je jasan, BiH treba biti država u kojoj će se svaki njen građanin na svakom pedlju njenog teritorija osjećati ravnopravnim s bilo kojim drugim građaninom u bilo kojem aspektu života. Sadašnje stanje je takvo da gdje je na vlasti nacionalna stranka jednog naroda, druga dva su diskriminirani. Posebno je apsurdno tražiti izgovor za diskriminaciju pozivanjem na navodnu diskriminaciju u nekoj drugoj sredini. To je čista politička demagogija i strategija nacionalnih stranaka za manipulaciju etničkom ugroženošću i stvaranje međuetničkog nepovjerenja jer samo u takvim sredinama oni jesu i mogu biti vlast.

Daytonski sistem je, kako je i Eoropski sud za ljudska prava jasno rekao još prije skoro deset godina, diskriminatoran i samim tim neprihvatljiv za Europsku uniju.

Oni koji pružaju otpor promjenama daytonskog ustava i uspostavljanju građanskog modela se boje približavanja BiH ka EU i uspostavljanju pravne države.

Slučaj sa diskriminacijom Srba i HNK je ne samo predizborna usluga Dodiku nego i kočnica europskih procesa u BiH i nema iznenađenja da takav potez dolazi od onih koji su sami sebe proglasili nositeljima
europskih vrijednosti. “ – rekao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

0 0 glasovi
Ocjena članka
nije obvezno
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
wpDiscuz
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x