Ko je žena iza Feliksa Baumgartnera?

Kada dečko Nikol ETL kaže da ide na posao, to znači da se penje 39 km iznad zemlje da bi odatle skočio. Tu vezu ne bi mogle izdržati one sa slabim srcem.

Kada je u nedhelju popodne Felix Baumgartner probio zvučni zid svojim rekordnim skokom iz svemira, znanstvenici, inženjeri i fanovi su bodrili nekadašnjeg vojnog padobranca. A njegova djevojka Nikol ETL molila se samo da ostane živ.

“Laknuće mi kad ga budem vidjela ovdje kako stoji preda mnom”, kazala je ona novinarima okupljenim u Rozvelu koji su čekali da 43-godišnji Austrijanac uđe u povijest.

Kao čovjek koji je izveo najbrži slobodni pad s najviše visine, Baumgartner može biti zahvalan na mnogo čemu. Na vrhu liste je njegova 30-godišnja djevojka koja je brisala suze dok je gledala let svog momka na zaslonu, u duštvu njegovih roditelja.

Nikol ETL je bivša gimnastričarka i Mis Donje Austrije, sada trener u Linzu. U vezi je s Feliksom najmanje dvije godine i za to vrijeme ga je redovito pratila u njegovim vratolomijama diljem svijeta.

Ovaj posljednji podvig vjerovatno je još više zbližio par. Baumgartner je izjavio da želi da se povuče i vodi miran život sa svojom djevojkom u SAD i Austriji i povremeno odlazi u pilotske misije spašavanja, baš kao i svaki “normalan” dečko.

“Povlačim se iz ovog opasnog posla”, rekao je Baumgartner. “Želim da nađem lijep i pristojan posao kao pilot helikoptera. Boriću se protiv požara i spasavaću ljude. Bez mejlova i telefonskih poziva “.

Međutim, teško da će ovaj par ikada voditi normalan život. Osim što je za rekordno vrijeme stekao milijune obožavatelja, Baumgartner je za rekordno vrijeme postao i miljenik žena. Jedno od najpopularnijih pitanja na Tviteru jeste – da li ima djevojku.

O njegovom privatnom životu se malo zna, ali Nikol djeluje kao pravi par za Feliksa. I sama je sportašica i ne boji se visina. Pratila ga je u helikopterima prilikom njegovih podviga i bila mu najveća podrška tijekom priprema za skok iz svemira.

Na svom blogu Feliks je 2010. pisao o svojoj posjeti timu mladih gimnastičarki koje Nikol trenira, a prije dva mjeseca je na Facebooku profilu objavio fotografije pod nazivom “Vikend odmor s mojom djevojkom Niki”.

Ako je i bilo sumnje o njegovom ljubavnom statusu, brojne romantične slike su rekle sve. Nikol i Feliks na njima voze čamac, nazdravljaju u kupaćim kostimima i rade stoj na glavi, baš kao i svaki drugi zaljubljeni par.

“Jezero, čamac, pivo i djevojka! Pitam se što set vi radili za vikend? Pretpostavljam nešto slično ovome? “Napisao je Baumgartner ispod albuma.