Srijeda, 29 svibnja, 2024

Felixov skok Red Bullu donio 6 milijardi dolara prihoda

Must Read

Skok Felixa Baumgartnera iz stratosfere, sa 39 kilometara visine, donio je Red Bullu prihod od reklama od 6 milijardi eura.

‘Sve je marketing’, rekao je sponzor skoka, osnivač Red Bulla Dietrich Mateschitz.

Uloženih 50 milijuna eura donijelo je 12.000 posto dobiti, istakao je analitičar robnih marki Gerhard Hrebiczek bečkom dnevniku Oesterreich, prenosi See.

Mateschitz je, kako konstatira list, još jednom dokazao kako funkcionira marketing. Red Bull namjerava imati i dugoročne koristi od povijesnog skoka.

Tako je Eurobrand procijenio da je vrijednost Red Bulla bila do sada oko 14 milijardi eura, a nakon skoka je vrijednost ove marke skočila na 17 milijardi eura.

Red Bull ima potencijal postati europski Apple, konstatirao je Hrebiczek dodajući da bi Mateschitz morao izaći na tržište sa novim proizvodom, kao na primjer, automobilom.

S znanstvene strane, glavni cilj misije Red Bull Stratos prikupljanje je važnih znanstvenih podataka koji bi mogli znatno unaprijediti sigurnost svemirskih putovanja i omogućiti spašavanje astronauta iz svemirskih letjelica iskakanjem s velikih visina u slučaju opasnosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -