Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

KARDINAL PULJIĆ: Valja mjenjati mentalitet politike koja kaže “mi ćemo vama dati”

Must Read

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas je na uskrsnom prijamu predstavnicima državne, entitetskih i lokalnih vlasti,vjerskih institucija, te diplomatskog kora poručio da BiH treba voljeti i izgrađivati da bi se svi u njoj osjećali sigurni i kod kuće.

– U tom duhu želim da ovakva druženja stvaraju klimu da slavlje pređe u život – izjavio je Puljić u svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Navodeći da je ovogodišnji Uskrs pao u sjenu presude Haškog tribunala Radovanu Karadžiću, ukazao je na potrebu da se u ljudskim dušama dogodi pobjeda nad zlom.

Iako je osuđen čovjek odgovoran za zločine, naglašava da korijeni zločinstva žive u ideologiji, te se ne događa katarza, do koje bi, smatra, trebali dovesti ljudski sudovi.

– Valja mijenjati ovaj mentalitet, koji vlada u politici koja je nadmoćnija: “mi ćemo vama dati”…Nema nitko vlasti davati ono što po pravu i naravi pripada, nego vlast mora priznati i provesti”- istakao je Puljić, prenosi Fena.

U tom ozračju, zaključio je da se „pravo na rad ne daje nego se stvaraju uvjeti da se ta prava ostvaruju”, kao i to da „pravo na vjerski, kulturni i nacionalni identitet ne daje ni stranka ni država nego osigurava ostvarenja tih prava”. /Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -