Published On: Čet, srp 26th, 2018

Kaos u Sarajevu, borci tzv. Armije BiH blokirali cestu i razbijaju aute

Prethodno su poručili da će blokirati ulice ukoliko se do 15 sati u zgradi Parlamenta FBiH ne učini nešto o pitanju njihovih zahtjeva, a budući da je i Parlament u svojevrsnim blokadama, demobilisani borci su ispunili svoje “obećanje”.
Kako izvještava index.hr, razbijaju se auta.

Sarajevska policija je, s druge strane, napravila kordon kako se demobilisani borci ne bi mogli probiti do Alipašine ulice, odnosno da protestima ne bi prouzrokovali veće posljedice, iako prvobitno nisu bili nasilni.

No, zato su bili veoma bučni, pa se pištanje i uzvici “lopovi, lopovi” čulo čak i u zgradi Parlamenta Federacije BiH, gdje su parlamentarci spriječeni na to kako da izađu iz zgrade.

Reporter portala Klix.ba javlja da je na protestima učestvovalo više od dvije hiljade bivših boraca, ali da ih je, usljed padavina, sve manje. Ipak većina poručuje da se neće pomjeriti dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Saobraćaj se odvija samo sporednim ulicama, a stvorena je velika gužva. Veliki broj pripadnika specijalne jedinice policije je prisutan na ulicama.

Podsjećamo, demobilizirani borci okupili su se danas pred zgradom Parlamenta FBiH uoči sjednice Doma naroda na čijem dnevnom redu se nalazi Prijedlog zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji.

https://www.youtube.com/watch?v=Gk9mMEGC-yo
Poskok.info
0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare