Kako predsjednik Vlade RH može doći u prijateljski posjet?

Sastanak premijera Hrvatske i Srbije, Zorana Milanovića i Ivice Dačića,  u Beogradu komentirao je i predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.
Ako je Hrvatska podnijela tužbu za genocid protiv Srbije, kako može predsjednik hrvatske vlade doći u prijateljski posjet? Netko tu nije iskren. Ili znaju da mi nismo počinili genocod ili posjet nije iskreno prijateljski, izjavio je Nikolić.
Ocijenio je da je riječ o pokušaju Hrvatske da bez protivljenja Srbije, s kojom ima niz neriješenih pitanja,mirno uplovi u EU. Zaista postoje pitanja koja Hrvatska nije riješila i zbog kojih bi srpsko protivljenje moglo predstavljati problem za članstvo te zemlje u EU-u, rekao je Nikolić te spomenuo povratak prognanih Srba i povrat njihove imovine.
Nikolić je rekao kako je prije sastanka Milanovića i Dačića prvo trebalo organizirati njegov sastanak s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. Ja predstavljam Srbiju i njezine građane u zemlji i inozemstvu. Mislim da se prvo trebao dogoditi susret dvojice predsjednika jer to znači da su uspostavljeni dobri odnosi, i ne znam zašto Josipović izbjegava taj susret. Što se mene tiče, Srbija treba surađivati i razgovarati sa svakom državom na svijetu, ali postoji put, istaknuo je Nikolić.
No pitanje je kako se može dogoditi susret Josipovića i Nikolića uz ovakve Nikolićeve izjave.

more recommended stories