Published On: Sri, lip 15th, 2022

KAKAV FAULT: Plenković je u nadmetanju s Milanovićem propustio priliku života. I nevjerojatnu moć koja je brzinom svjetlosti išla k njemu dao je Erdoganu. Posljedice će biti kobne…

27.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u sluzbeni posjet Sarajevu. Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, clan Predsjednistva BiH Zeljko Komsic Photo: Nedim Grabovica/PIXSELL

Erdogan je prije veta NATO-u , bio, ok slažemo se, prilično bitan političar no prilično nepoželjan na svjetskoj sceni. I prilično izoliran. Moć lire mu je padala paralelno s njegovim utjecajem u svijetu a kolaps turskog gopodarstva poprimao je razmjere katastrofe.Nakon Plenkovićevog “Ne” vetu i “Da” Bakir-Shulz-Shwartz invaziji na Dayton,  Erdogan je postao jedini blokator širenja NATO-a.

I svi sa Zapada sada trče k njemu.  Nose mu mirise , zlato i tamjan. U njegovu siromašnu  štalicu. Gdje je rođen novi mali Bog. Novi kalif postmoderne.

Nude mu oružje, dionice, povoljne zajmove, s nula posto kamata. Sve. I da radi s okolnim zemljama što hoće. Sve što su mogli nuditi Hrvatskoj. Da se samo ohrabrila. Biti svoja. Imati svoj interes i braniti ga.

Ništa nam ne nude. Niti će. Sve nude Erdoganu.

Samo da se ne miješa u rat s Rusima. I prestane gnjaviti Švede i Fince.

A on se smješka.

Naš maleni europski Bog. Došao s Istoka.

Rođen u bešici novog malenog muslimanskog Novorođenčeta.

Boga mira.

U ulozi miroučitelja koja mu je uletjela kad se najmanje nadao.

Božić naš Rejep ima sjano žezlo u rukicama.

I na njemu crveni gumb. Koji  u svakom trenu može stisnuti.

Žezlo je to  mira, hepek,  koji poludjelu kršćansku braću Europe,  zaustavlja od suludog i masovnog krvoprolića.

Oči svih naroda svijeta uprte su u Erdogana.

I Kršćani u njemu vide  poslanika mira. I mole za njegovo zdravlje.

Jer narodi kako ruski, tako i ukrajinski i finski i američki svi su protiv ovog rata.

Samo nas njihove “demokratske” elite uvjeravaju putem svojih “slobodnih” medija , zabranjujući medije onih drugih, da svi narodi svih ovih zemalja jedva čekaju ratove.

Tako je to oduvijek. Lica preplašene  djece, dječaka, pa čak i djevojčica, nemilosrdno skinuti s PlayStationa gledaju surovu igricu velikih. U živo. Uvjereni da je to čast. I prilika. Zaorati svojim zubima njive Galicije, plutati u luci Odesse za nešto malo orgazma nekog čike s Wall Streeta. Koji u tisućama smrti tuđih mladosti i upravljanjem cijelim kaosom putem svojih avatar na svijetu, domorodaca, trči svoje posljednje ogazmičke dane.

Tako su nas Orci Rata svojedobno uvjerili da je 500.00 Iračke djece, nikome krivih malenih muslimana,  umrlo za ideal slobode Madalaine Allbright. I da su umirući od gladi, svojim majkama pjevali “Ne plači nano moja, mi idemo na neko dobro mjesto a za nama će brzo i teta Madalaine, i bit će nama super onda ne brini ti  nano ništa”. I cijeli svijet se morao klanjati toj laži. I klanja joj se i danas. Nakon što je Prljava Berta zijanula.

Svijet se preko noći promijenio. A sve opet djeluje i kao dogovorena rusko-turska strategija. S tim što nevjerojatno glupavoj Europi i  SAD-u nešto tako uopće i ne pada na pamet da bi uopće bilo moguće. Tko uopće savjetuje te ljude? I tko im piše analitiku?

Toliko su fokusirani na sebe, “demokrate” da se čini  kao da su posve zaboravili kako je Trump niz vodu svojedobno pustio Erdogana. Nanijevši mu ogromne gubitke ekonomiji blokadom turskih proizvoda.  I kako se radi o izuzetno jakom lideru. Koji je u stanju geopolitički preorijentirati ekonomiju. Naći novog saveznika. I koji pamti. I uzvraća.

Bilo kako bilo dugo vremena u USA tisku nećete čitati naslove o “diktatoru s Bosfora”, “kršenju ljudskih prava u Turskoj, negiranju genocida na Armencima i političkom progonu neistomišljenika koje on naziva jednostavno teroristima.

A sve po američkom modelu.

Jer ako Amerika može nazvati pojedine islamske udruge terorističkima u američkom svetu, možda onda i rusija u ruskom, Kina u kineskom a turska u turskom svetu.

Sve velike velesile pokazuju Americi da ne postoji globalna ideologija svijeta koju crta jedan ured u Washingtonu. I da u nikad umrlim megacarstvima, Visoke Porte kroje svoje narative, ideje i sustav vrijednosti.

I svi to znaju. Svi osim Hrvata i Hrvatske. O tome u idućem tekstu.

 

guest
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Zzxix
Zzxix
7 mjeseci prije

Plenkoviću smetaju bih Hrvati.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zzxix
7 mjeseci prije

Plenkovic je definitivno IZDAO HRVATE.

To je sada jako ocevidno.

Smrdljivi briselski sluga i lazljivi hdzovac…

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
7 mjeseci prije

Da li Hrvate izdaju i oni koji se drze za Pavijanove skute, konkretno mislim na 2 eranijske mumije u saboru RH, u naravno grofa himself.?

Bas me zanima stav klepto apologeta i partijski’ skojevski ‘ jastrebova….

Pero
Pero
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
7 mjeseci prije

Nece ni njegova goriti do zore. Nakon njegova izgledog debakla sve je otvoreno za izvlacenje Hrvatske iz nebitnost.

Nije Erdogan bitan radi turske ekonomske ili vojne moci nego radi geostrateskog polozaja na kome trenutno ima puni suverenitet.

I Hrvatska bi mogla koristiti geostrateski polozaj kad bi samo jedan ruski brodic uplovio u Jadran i sa HRM odrzao vojnu vjezbu. Onda bi dokazala svoj suverenitet a zapad bi nakon pocetnog soka poceo pokazivati tespekt

Pero
Pero
Šta ti kažeš na ovo?  Pero
7 mjeseci prije

Dok se anglo-americka vanjska politika od davnine vodi onom Palmersonovom izrekom,

“We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.”

Dotle je briselska vanjsko-politicka ergela, iz koje je potekao i sam plenkovic, upregnuta u anglo-americka kola i vuce u nadi da dohvati mrkvu na vrhu stapa

Kvico
Kvico
7 mjeseci prije

Meni je cast sto me niko ne moze dovest u koleraciju sa ovim drugim azisko-europskim diktatorom.Bravo Plenkovicu a Milanovicu ne znam sta bi.

Vitez, 10. 06.
Vitez, 10. 06.
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
7 mjeseci prije

A čast ti je da te dovode u korelaciju sa Plenkovićem?

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Vitez, 10. 06.
7 mjeseci prije

Sam se dovodim jer je najbolji premijer i realan politicar.

🇵🇾👍🇵🇾
🇵🇾👍🇵🇾
7 mjeseci prije

Pot,uri,ce loja,ve niko ne voli, fuj

Rele
Rele
Šta ti kažeš na ovo?  🇵🇾👍🇵🇾
7 mjeseci prije

Kažu u Zagrebu nas više vole nego hercegovačke hrvatine

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  🇵🇾👍🇵🇾
7 mjeseci prije

Eto vole tebe 🐐jebu .

Rele
Rele
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
7 mjeseci prije

Znaš ti to dobro kenjac

Rele
Rele
7 mjeseci prije

Pa nudili bi i Hrvatskoj da se brine za svoj interes, a ne da podriva interes susjedne države i brani ruske interese Plenković je shvatio da mora zaštititi interes Hrvatskih žitelja i rješiti se more hercegovačkih udbaša,skojevaca i kladioničara.Do tada obespravljenim drżavljanima sa pasošom BiH,Hrvatske i EU ,a pravom izbora u dvije drżave želim da ustraju u borbi za legitimne predstavnike.

never baklava
never baklava
7 mjeseci prije

Danas Milanović u Sisku opravdano predbacuje Schmidtu da je nelegalan i zašto Bonskim ovlastima ne izvrši izmjenu Izbornog zakona.

Na portalu Kamenjar Plenkotalibani odma skočili popljuvati Milanovića.

Objavim ispod bezazlen komentar i tup, odmah obrisan i baniran, jer nisam podoban za partiju Plenkotalibana.

Na kamenjaru:
“Bravooo Plenkoviću!
Molim?!
Kako nije naš suverenist, državnik, integralist Plenković?!
Upsss! Pardoniram!
Tako je Milanoviću! :)))”

× We are unable to post your comment because you have been banned by Kamenjar.Com. Find out more.

🇵🇾👍🇵🇾
🇵🇾👍🇵🇾
7 mjeseci prije

Musliman pot,uri,ca je najveća gnjojna nakupina iscijeđena iz hollydey inna 93..😁

Anonimac
Anonimac
6 mjeseci prije

Plenković i Hrvatska vapi za BH Hrvatima, da njima naseli opustjele krajeve Hrvatske.

Anonimac
Anonimac
6 mjeseci prije

A koja mržnja prema drugima i drugačijima! I koja nerealna procjena važnosti pojedinih država i nacija! Porediti i stavljati u isti nivo naciju koja je stoljećima držala pod kontrolom skoro čitav Mediteran i Bliski istok i koja je danas među 20 najjačih nacija u svijetu i naciju koja je najpoznatija po .k.o.ncen.tac.ion.im logorima iz 2.s.r je smiješno a u isti momenat i žalosno! Koliko se neki pojedinci magu zanijeti i živiti u snovima!

Anonimac
Anonimac
6 mjeseci prije

Mene interesuje gdje odjednom nestade ona dvorska luda kada je trebalo postaviti ultimatum za ulazak Švedske i Finske u NATO?