Published On: Thu, Oct 8th, 2015

IZETBEGOVIĆ OTKRIO: Čović i ja smo se prije nekoliko mjeseci dogovorili da on bude medijator

Završen je jednosatni sastanak u Predsjedništvu BiH kojem su prisustvovali predsjednici SDA i HDZBIH Bakir Izetbegović i Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, javlja reporter novinske agencije Patria.

Na sastanku je trebao biti i ministar financija Vjekoslav Bevanda, ali je zbog obveza bio spriječen u tome.

Izetbegović je kazao novinarima da je najviše vremena na ovom sastanku potrošeno na razgovor oko koordinacijskog mehanizma i programa preko kojih bi se zapošljavali mladi, ali da je on također izvjestio Čovića i o rezultatima sastanka koji je imao s liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

-Dogovor između mene i Čovića od prije nekoliko mjeseci je bio, da on bude medijator između mene i Radončića. I sada sam ga izvjestio o čemu smo pričali. Danas nije bilo govora o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH, istakao je Izetbegović.

On je kazao da se nada da će danas i Predsjedništvo SDA potvrditi jednoglasno odluku Kolegija ove stranke za promjenu koalicijskog partnera, odnosno da SBB uđe u vlast umjesto DF-a.

Na pitanje je li Čovića izvjestio o o rezultatima sastanaka s liderima PDP-a i SDS-a Mladenom Ivanićem i Mladenom Bosićem, Izetbegović je kazao da nisu imali vremena.

Također, na upit je li točna informacija da je Bosić odbio mogućnost participiranja SBB-a u Vijeću ministara, Izetbegović je kazao da to Bosić nije rekao, te da će se o tome razgovarati na još sastanaka. /NAP/HMS/