Published On: Sub, lis 1st, 2016

Ivan Klasnić u Splitu; dočekao odličnu vijest

Nakon što mu je počeo otkazivati bubreg, čiji je donator bio njegov otac Stjepan, bivši nogometaš Ivan Klasnić prolazi kroz novu životnu borbu. Od siječnja tri puta tjedno odlazi na dijalizu čekajući pogodnog donatora koji bi mu život vratio ponovno u normalu
Bivši hrvatski reprezentativac pred novom je bitkom, a u četvrtak se pojavio u Splitu, gdje se družio s članovima BMW motokluba Dalmacija, a skočio je i do dvorane kik-boks kluba Terminator.
‘Ivan je cijelo vrijeme bio nasmijan i dobro raspoložen. To nas je sve jako obradovalo jer smo, s obzirom na sve medijske natpise, mislili da je čovjek na aparatima’, rekao je Željan Rakela za DalmacijaNews.
Klasnića je u Hrvatskoj obradovala i jedna vijest. Naime, Vlada RH planira ukinuti zakon prema kojem hrvatski državljani koji ne žive u Hrvatskoj nemaju pravo participirati na listi za transplantaciju organa. Hrvatska je u svjetskom vrhu u transplantacijskoj medicini, a Klasnić bi u Hrvatskoj na novi bubreg mogao čekati manje od godinu dana. U Njemačkoj period čekanja je oko sedam godina.