Published On: Mon, Dec 23rd, 2013

ISTO KO I HRVATI – DAČIĆ: Srbi u svijetu nisu nikakav faktor!

– Nisam sreo nijednog Srbina u političkim strukturama gdje sam bio, ali zato Bošnjake, Albance i Turke jesam, a nas ima mnogo više – istaknuo je premijer Srbije

Dačić je izjavio danas da članovi dijaspore mogu da se bore za srpske nacionalne interese samo učešćem u vlasti u zemljama u kojima žive.

Srbe u Crnoj Gori poistovjećuju s oporbom. Moramo se boriti za nacionalni interes u Crnoj Gori, a ta borba se ostvaruje pobjedom i sudjelovanjem na vlasti – rekao je Dačić na otvaranju poslovne konferencije “Srbija i dijaspora” u Beogradu.

Dačić je rekao da ne vjeruje da su Srbi jedinstveni u svijetu i da treba da budu realni i svjesni onoga što jesu jer samo tako mogu ispravljati pogreške.

– Srbi danas u svijetu ne predstvaljaju nikakav faktor, ni Srbija kao zemlja, niti Srbija kao dijaspora. To govorim zato što do sada nisam sreo nijednog Srbina u političkim strukturama gdje sam bio, ali zato Bošnjake, Albance i Turke jesam, a nas ima mnogo više – rekao je Dačić.

Premijer je dodao da je zato suština u tome da se organiziramo, a ne samo “pričati, ljubimo, grlimo se, nazdravljamo i zaklinjeno u ljubav i vjernost, a iza toga nema ničeg drugog”.

 

telegraf.rs