Četvrtak, 18 srpnja, 2024

ISTINA JE SLJEDEĆA: Sastavljene su optužnice protiv 483 časnika HV-a i 397 časnika HVO-a

Must Read

Prava istina o optužnicama protiv Hrvata u BiH izgleda ovako: optuženo je 397 časnika HVO-a i 483 časnika Hrvatske vojske. Te optužnice stoje “u ladici” i mogu biti izvučene u bilo koje vrijeme. Ukupno je pod istragom 2986 pripadnika HVO-a i HV-a, a riječ je o neaktiviranim optužnicama koje također mogu biti u svakom trenutku aktivirane. Potvrđeno je to Globusu iz, kako je naveo tjednik, pouzdanih izvora.
Sastavljene su optužnice gotovo za sve zapovjednike u strukturi Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske, a to praktički znači da je “pod istragom” ili “pod optužbom” i hrvatska politika koja se provodila u Bosni i Hercegovini.
Za optužnice su znala i politička vodstva Hrvatske od Milanovićeve do Oreškovićeve Vlade, ali koliko ih točno ima, nije im bilo bio poznato. “Znali smo samo da se radi o troznamenkastom broju”, kaže za Globus jedan istaknuti hrvatski političar.

Prije tri mjeseca general Pavao Miljavac u razgovoru s novinarom Globusa Mariom Pušićem gotovo je proročki upozorio na optužnice iz BiH i ustvrdio da su još opasnije od onih iz Srbije.
“Bavio sam se ozbiljnim stvarima, nikako nisam govorio napamet, jer sam imao direktne indicije u kojem bi se smjeru mogla razvijati situacija, a opet svjestan odgovornosti kako će sve odjeknuti s obzirom na čitanost i utjecaj Globusa. Ispalo je da sam pogodio više od 90 posto onoga što je uslijedilo”, kaže Miljavac.
Prema informacijama generala Miljavca, pripremljeno je 936 optužnica protiv časnika, a spominje se i 3500 otvorenih istraga, no u tom broju mogle bi biti sadržane istrage protiv pripadnika i drugih vojski koje su sudjelovale u ratu u BiH, a ne samo protiv Hrvata. General Miljavac Globusu je potvrdio kako je i protiv njega napisana optužnica.
“To je apsurdna situacija. Ja sam se borio za ovu državu i bio na visokim pozicijama i nikad nisam radio ništa protiv prava i običaja ratovanja, a oni tamo sada izmišljaju moju zapovjednu odgovornost za ubojstvo dvojice i ranjavanje jednoga vojnika u Kozarskoj Dubici. Kada, kako?”
Miljavac odlučno odbija tvrdnju da je Hrvatska, sa svojom vojskom, sudjelovala u agresiji na Bosnu i Hercegovinu:
“Nije bilo agresije na BiH, nego su određeni naši političari pridonijeli takvu mišljenju jer su govorili da smo je izvršili. To je neprihatljivo! Mi smo štitili svoj narod i svoje granice. Morate znati da su i oni imali strateške planove, svi su težili na more. Mi smo to znali i mi smo to branili, i branili bismo ponovno.”

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -