Published On: Pon, sij 4th, 2021

Inspekcija u RS-u zatvorila 12 kafića zbog kršenja epidemioloških mjera tijekom praznika

U Republici Srpskoj su zbog kršenja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama inspekcijski organi privremeno zatvorili 12 ugostiteljskih objekata.

Inspektorat Republike Srpske je proteklog tjedna u okviru pojačanog nadzora za vrijeme praznika, uključujući i dane vikenda, subjektima izrekao kazne u iznosu od 80.000 KM, dok je za 12 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera privremene zabrane rada.

“Republički inspektori su u suradnji s inspektorima jedinica lokalne samouprave proteklog tjedna izvršili 3.230 inspekcijskih kontrola i u 60 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju. Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, kršenje radnog vremena utvrđenog zaključkom Republičkog stožera za izvanredne situacije i veći broj osoba za jednim stolom, suprotno preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, rečeno je iz Inspektorata.

Za potrebe vršenja pojačanog nadzora u novogodišnjoj noći i u tijeku proteklog vikenda inspektorat je formirao 130 timova koji su radili u smjenama, a u punom kapacitetu angažirani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora.

U skladu s već uspostavljenom suradnjom s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, podršku inspektorima na terenu pružali su i pripadnici policije, što je inspektorima omogućilo nesmetano vršenje službenih radnji, prenosi Klix.

U okviru provođenja preventivnih mjera zaštite od epidemije, do sada je izvršeno više od 33.300 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 496.000 KM, dok je za 48 objekata izrečena mjera privremene zabrane rada.