Published On: Pon, stu 12th, 2018

Informacije o silovanjima, otmici i izgriženom migrantu su notorne izmišljotine

Informacije da su migranti u Mostaru silovali djevojku, da policija upozorava djevojke po Mostaru da ne šetaju same, da su migranta pojeli vukovi kod Kupresa te da su oteli djevojke u Posušju, potpuna su izmišljotina.

Naime, Viber-grupama i društvenim mrežama panično su se počele širiti informacije o silovanju te o otmicama. Sve je to dovelo do velike panike i bezbroj upita o tome što se događa.

Iz MUP-a HNŽ-a potvrđeno nam je kako nije prijavljeno silovanje te kako policija ne izdaje nikakva upozorenja. No, rekli su kako sve migrante koje zateknu, provjere i uput u Ured za strance koji se nalazi u tržnom centru u Orci. Iz Migrantskog centra Salakovac potvrđeno nam je kako ni tamo nisu zabilježene nikakve neobične situacije.

”U MC Salakovac nalaze se samo obitelji s djecom, trudnice i bolesni, znači samo ranjive kategorije tako da ovdje nije bilo nikakvih izgreda”, rekao je za Bljesak.info Edin Denjo direktor migrantskog centra.

Također, informacije o otmici djevojaka u Posušju potpuna su izmišljotina. Kako nam je potvrđeno iz PU Posušje, riječ je o događaju kojeg su djevojke izmislile pod utjecajem alkohol. ”Slučaj je razriješen i nikakvih otmica nije bilo”, rečeno nam je u posuškoj policiji.

Isto tako, potvrđeno nam je da u Kupresu nije zabilježen slučaj da je pronađeno izgriženo tijelo migranta te kako je riječ o potpunoj izmišljotini.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare