Published On: Sri, srp 20th, 2022

KAKO BI DANAS IZGLEDALA HRVATSKA DA NIJE BILO HERCEGBOSNE: Zadar bi bio srpska luka, Dubrovnik najveće srpsko turističko središte a Bošnjaci bi se 1994. u Hotelu Romanija proglasili Srbima

Neki povjesničari tvrde, da je HercegBosna toliko sotonizirana upravo zbog činjenice da je poremetila planove velikim silama. Tretira ju se kao nepredviđenu pojavu. Nešto što se nije smjelo pojaviti. Smatralo se da se radi o malom i neorganiziranom narodu.

Da će JNA izići na granice Hrvatske. Da će potom pasti Južni dio Dalmacije i da će Tuđman morati prihvatiti krnju Hrvatsku.

Nekakav plan koji se nametao pres svjetskim crtačima karata bio je da Srbija može zadržati kontrolu nad krnjom Jugoslavijom u koju bi ušli BIH, Makedonija, Crna Gora i dijelovi Hrvatske, dok govoriti o Jugoslaviji s Hrvatskom i Slovenijom više nije imalo smisla.

No HercegBosna ne samo da je zaustavila prodor srpske agresije na jug Hrvatske nego je u isto vrijeme slala ljudstvo u Vukovar, i kroz sve to potpuno poremetila planove gorepomenutim crtačima. Nije ona to uradila svjesno i iz inata nego onako kako je jedino znala.

Srcem.

Sav propagandni rat nakon toga rat je za interpretaciju rata.

Te izdali su Posavinu, te preuzeli su upravljanje Hrvatskom, te oni su loši, oni su fašisti, dok su Hrvati u RH antifašisti.

Malo tko uopće zna da su Hrvati HercegBosne u 2svjetskom ratu dali 20.000 žrtava na strani antifašizma. Da su tri partizanske brigade osnovane upravo na tlu HercegBosne.

Realno – prostor HercegBosne učinio je najmanje zločina 90-ih. Što je danas grijeh reći kolika je antihercegbosanska propaganda.

To znači da su neki pripadnici HVO postrojbi činili zločine, no daleko najmanje zločina u odnosu na sve vojske 90-ih počinio je HVO.

Nisu radili obredna klanja, nisu pucali na WTC, nisu imali toliko logora koliko Armija BIH.

Najmanje  protjeranih, najmanje silovanja, najmanje ubojstava i etničkog čišćenja. Nema niti jednog grada na tlu HRHB danas da je etnički očišćen od Bošnjaka.

Nema pandana Konjicu, Jablanici, Zenici, Kaknju, mjestima na kojima je ABIH potpuno destkovala Srbe i Hrvate.

Nema jama na hrvatskom tlu. Ne postoji masovna jama koju je počinio HVO potom premještao kosti.

Na tom prostoru zločinačkom prostoru UZP-a najveći je i povratak.

Kako je onda moguće da je toliko ocrnjena? Lako.

Predala je svoju pamet i svoje medije u ruke drugih. Biti bez medija u miru isto je kao bez oružja u ratu. Pa valja pitati naše lidere za što ih to plaćamo?

Evo kako je dakle trebala izgledati povijest BIH po međunarodnoj zajednici, Beču, današnjem Sarajevu i drugima?

1991-e kreće napad JNA na selo Ravno. Alija Izetbegović poziva ljude da ostanu u kućama. I Hrvati ostaju u kućama. Poštuju Aliju. Tuđman čupa kosu i naziva Hrvate u BIH izadjnicima. Oni kažu druže Franjo mi smo ti legalisti. Kad Alija kaže dršte puške mi ćemo uzeti puške.

Selo Ravno izlazi na ulice i crvenim maramicama pozdravlja okupatora. JNA ne ruši Ravno nego tamo prave vojni punkt.

Žitelji Ravnog kuhaju im gulaš. Djevojke iz Ravnog ljubuju s JNA vojnicima.

Isto se događa u svim drugim krajevima HercegBosne. Svi do jedan hrvatski gradovi priznaju legalnost Beograda i JNA smatraju kao legalnu vojsku na tom području.

Beograd u svim tim gradovima proglašava privremene uprave. Postavlja svoje ljude. Jedan pokušaj osnutka HercegBosne u Širokom na vrijeme je osujećen a organizator je priveden, potom ubijen.

JNA tijekom 1992-e kreće s granatiranjem Imotskog, Dubrovnika, Zadra, Šibenika.

Na području HercegBosne većina Hrvata živi mirno, oni koji su se pobunili pobjegli su u Dalmaciju.

Na poziv Vukovara Hrvatima HB-a da pomognu obranu grada, oni odgovaraju e-mailom da to nije njihov rat, jer poštuju legalnu odluku legalnoga predsjedavajućeg BIH. A i da ih ne zanimaju maratoni Vukovar-Srebrenica. Niti im se trče.

Potom srpska politika nastojeći oslabiti obranu Hrvatske, počinje s etničkim čišćenjima i torturom, nasilnim novačenjem na prve linuje.

Kad to Hrvati shvatiše,  preko 700.000 njih pobjeglo je na sjever u Slavoniju i na jug u Dalmaciju. Takva Hrvatska je na koljenima. Mnoštvo izbjeglica se tek sprema jer Vojska RS-a i Beograda protjeruje dodatnih milijun Bošnjaka.

Oni ne mogu u prihvatne centre u Hrvatsku preko HercegBosne jer HercegBosne nema. Srbi im otvaraju koridore. Puštaju ih na one točke u Hrvatskoj koje planiraju osvajati. Kako bi oslabili Hrvatsku.

Hrvatska je pred slomom. Sa gotovo milijun izbjeglih iz BIH, BIH koja je potpuno pod srpskom okupacijom, s nenaoružanim Bošnjacima u Sarajevu, Tuzli i Bihaću, kojima Hrvatska ne može dostaviti oružje, bez bratske džihad pomoći iz arapskih zemalja, budući da ti sjajni ratnici ne mogu ući u BIH, nego minglaju po Rijeci, Alija Izetbegović potpisuje kapitulaciju i prenosi nadležnosti uprave nad BIH Slobodanu Miloševiću. 1994 saziva Sabor Bošnjaka u Hotelu Romanija , bivšem Hotelu Europa, te tek proglašeno ime nacije mijenja u Srbi. Novi hotel novo ime.

Tuđman je pod ogromnim pritiskom. Pao je Zadar, pao je Šibenik, pala je Makarska , Dubrovnik pada za koji dan.

Milošević nudi nagodbu. Granice Srbije iz Londonskog pakta, Srbija do Zadra i proglašenje nezavisne Hrvatske na nekoj polovici današnjeg teritorija. Bez Krajine, bez juga Dalmacije, Bez Istočne Slavonije.

Zapadni Saveznici Tuđmanu pojašnjavaju da je to jedino moguće rješenje sada, i da ako želi nezavisnu Hrvatsku pristane na to, te da u budućnosti može računati na pomoć Zapada u demokratizaciji i povratku Hrvata na područja Srbije s kojih su protjerani.

Gradonačelnik Dubrovnika, taj dan, kako bi zaštitio grad od uništavanja, proglašava Dubrovnik ex teritorijom Hrvatske i priznaje privremenu vlast Srbije uz obećanje Beograda da će Dubrovnik zadržati poseban status u novoj Jugoslaviji.

Crna Gora traži da se Dubrovnik pripoji njoj te prijeti Beogradu. Potom Slobo poništava i Crnu Goru. Itd. Itd.

Eto tako nekako bi danas izgledala karta bivše Jugoslavije.

Hrvatska bi bila jedna mala državica. BIH ne bi postojala. Postojala bi krnja Jugoslavija, u kojoj bi vladala dva naroda s prepolovljenim Bošnjacima i Hrvatima kao potlačenima u njoj koji imaj izbor ili iesliti ili preći u srpstvo.

U tom smislu, HercegBosna doista jeste mrska tvorevina koja je pokvarila mnoge planove.

Jer je nastala ni iz čega , jer je pružila otpora tamo gdje se nitko nije nadao. I jer je jednostavno bila.

Je li radila zločine?

Da. Radila je. Imaju oni svoja imena. Imaju vrijeme i mjesto.

Govoriti o cijelom narodu i vojsci kao zločinačkoj, premda su sudovi individualizirali krivnju naprosto je idiotizam.

Ovo bi bila slika današnjeg Balkana, da nije bilo HercegBosne, da se obrana BIH temeljila samo na “Čudu otpora”.

To je znate ono čudo iz Newyorka 2001-e kao i Čudo koje je kraj rata dočekalo tako da je Sarajevo bilo pod većinskom srpskom kontrolom a gradonačelnik Bihaća molio HV i HVO da im pomognu.

I to nakon što su ubili Šantića. A Šantić to je onaj mrtvi hrvatski zapovjednik HVO-a kojem Bihać ni danas ne da mira ni u smrti. Ni njegovoj obitelji.

Iz pozicije Hrvata u Hrvatskoj, koji zaboravljaju geostrateški položaj HercegBosne za Hrvatsku, ovaj tekst preporuča se čitati tri put dnevno. Poslije jela.
Za sve ostale nuspojave posavjetovati se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.
Imate mahanje iz HercegBosne. Svi.

guest
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Gospoja Herself
Gospoja Herself
6 mjeseci prije

Au sunce ti ljubim, pa ovi shkootori i usrashe postadose partizani preko noci.. nevjerovatno, pa ni domobrani nisu gace brze skidali i mijenjali uniforme od ovih ercegovackih shkootora..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gospoja Herself
6 mjeseci prije

Imaš mahanje iz Herceg-Bosne trupac. Da je ne bi, za trag ti se ne bi znalo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gospoja Herself
6 mjeseci prije

Kad bošnjaci tz suncokreti glume moralnu vertikalu ,onda znaš da je gotovo .Gasi struju ,motaj kablove .Ko o čemu ono k.u.rva herself o poštenju .

Nista
Nista
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
6 mjeseci prije

Bravo, pokupi se i u Zagreb. Nek Milanovic doseli u Sarajevo.

Odron_Na_puTu
Odron_Na_puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Gospoja Herself
6 mjeseci prije

Malo tko uopće zna da su Hrvati HercegBosne u 2svjetskom ratu dali 20.000 žrtava na strani antifašizma. Da su tri partizanske brigade osnovane upravo na tlu HercegBosne.

ha,ha,ha,ha,ha
cuj Hrvati su bili Partizani ??
ha,ha,ha,ha,
jel’ im Boris Dvornik bio komaNdanT??

Odron_Na_puTu
Odron_Na_puTu
Šta ti kažeš na ovo?  Odron_Na_puTu
6 mjeseci prije

jel zbog toga rusite partizaNske spomenike ??

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Odron_Na_puTu
6 mjeseci prije

Neznaju ni sami gdje udaraju

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Odron_Na_puTu
6 mjeseci prije

Herceg Bosna u WW2 !? To je isto kao kad Dodik kaze da je rs istorijska cinjenica….

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
6 mjeseci prije

A bošnjaci bi se u hotelu Romanija proglasili srbima .Ovo mi je najjača do sada 😂😂😂😂

Gospoja Herself
Gospoja Herself
6 mjeseci prije

E shkootori, kada popravite ono Partizansko groblje sto ste porusili, onda cu da vam vjerujem, ajmo majzle i mistrije u ruke, brzo, smjesta!!!

nisam kriv !
nisam kriv !
Šta ti kažeš na ovo?  Gospoja Herself
6 mjeseci prije

Mrrššš smeće iŠljamsko , phoserem ti se u lažno partizansko groblje !
Mistrije , majzla, mješalice su vaš zaštitni znak !
Hamališete kod glupih Hrvata to se kaže u našoj vjeri ; okrenuli vam drugi obraz ! Hebo nas !

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gospoja Herself
6 mjeseci prije

Što bošnjaci devastiraju teško je to popraviti .
Bošnjaci inače obožavaju devastirati groblja ,sva po redu ,pa onda neko drugi to mora popravljati .

Ban dabalebad
Ban dabalebad
Šta ti kažeš na ovo?  Gospoja Herself
6 mjeseci prije

Partizansko spomen ruglo pljackašima i silovateljima . Te oslobodiocima tuđe imovine treba preorati i napraviti parkic za pse da se imaju gdje sasirati

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Ban dabalebad
6 mjeseci prije

Neee, napraviti kuće za branitelje invalide !

nisam kriv !
nisam kriv !
6 mjeseci prije

Hvala autoru na ovom tekstu , gola istina !
Lp

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv !
6 mjeseci prije

Istina je istina, da je kupus listina. Dakle nedraga braća Serbz nisu ništa kriva?
Eferim i podupirem: Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrd

nisam kriv !
nisam kriv !
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
6 mjeseci prije

Šta izvrćeš napisano je da Srblji nisu uspjeli – izgubili su !

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv !
6 mjeseci prije

Nisu. Srbe je napalo.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
6 mjeseci prije

Jah, braćo dični (bos. dićni) Ercegovci, hvala vam di čuli (bos. ćuli) i nečuli (bos. nećuli).
Da nije vas ja bio bio sad posred zelje srbije i brektao bi ka traktor.
Samo mi nije jasno, kad ste tako sposobni, kako sada ne pomognete sebi…
Ili ste se odali mazohističkim djelatnostima.

nisam kriv !
nisam kriv !
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
6 mjeseci prije

Kravetino buljooka ti prdiš ne brekćeš , naj veći si zagađivač !!!

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv !
6 mjeseci prije

Lajk priložen u spis. 🙂

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
6 mjeseci prije

Danke Deutschland & than you NATO, inace bi bili ili u SRBIJI ili YUGOVINI!

Srbče
Srbče
6 mjeseci prije

I samo još objasnite ljudima.Šta to ima toliko loše u velikoj Srbiji čiju ste mapu postavili,da je moralo umrijet naj manje 100 000 BiH gradjana.I ko zna koliko još u hrvatskoj.Šta je to Hrvatska sad nezavisnija i šta je Hrvatima bolje nego što bi bilo u jednoj Velikoj Srbiji.Srbi su uvijek bili državotvorni i opet ćemo.Ovo smo vam samo dali malo da vidite koliko ne znate i koliki ste neonacisti.Pametnom dosta.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
6 mjeseci prije

Smrdče , smrdiš !!!

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
6 mjeseci prije

Velika srbija= velika nužda !!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
6 mjeseci prije

Dobar si, svaka cast!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
6 mjeseci prije

I na kraju proljev zvani rs

nisam kriv
nisam kriv
6 mjeseci prije

U članku je bilo i proklizavanja u gnjevu se to dogodi ali generalno gola istina !

Phoenix
Phoenix
6 mjeseci prije

Nista od toga, ovako su se na kraju samo Hercegbosanci posrbili …..

Anonimac
Anonimac
6 mjeseci prije

Neki čudan humoristički uradak. Oni koji su poznavali čelne ljude HR Hercegbosne (Boban, Šolić…) mogu samo zahvaliti Stvoritelju da Hrvati u Hercegovini nisu prošli još gore. U II. svjetskom ratu nije bilo mnogo partizanije u Hercegovini. No, u Dalmaciji i poglavito po otocima ljudi su mahom bješali u partizane. Zašto? Radi ideologije? Ne! Upravo suprotno bili su svi od reda protiv Musolinija koji im je branio sve što je hrvatsko. Koliko je dalmatinskih Hrvata, pogotovo otočana, zaglavilo na Neretvi i Sutjesci? Mnogo. Je li itko toliko glub da povjeruje da su ti ljudi, istinski katolici, vjerovali Staljinu i Brozu? Oni su se borili protiv talijanskog fašizma. I protiv domaćih izroda – kolaboranata njemačkog i talijanskog okupatora. Nikako da bi pobjedio bezbožnički boljševizam.Toliko o nekim povijesnim činjenicama.

Odron_na_puTu
Odron_na_puTu
6 mjeseci prije

Jao sto ga ja volim sam sebi popusiti. Dugo sam vjezbao jogu pa sam konacno dosegao svoju cunu. Sad sam toliko dobar u jogi da pasem dlake oko supka, a poceo sam i da lizem. Ustedim na WC papiru.

Izmetbegović
Izmetbegović
6 mjeseci prije

Muslimani-po,tur,ice shvaćaju da kršćanska EU ne želi islamski teroristički kalifat😂. Sarajlabad, KP Zenica, Tuzla je novi pojas Gaze na 23%, glad, smrzavanje i raseljavanje je budućnost pot,uri,ca😂😂😂

Humac
Humac
6 mjeseci prije

Nas Hrvate iz BiH niko nije izradio u zadnjih 300 godina kao što nas je za zadnjeg rata RH.Ili preciznije vrh države na čelu s Tuđmanom.Poslije onakvog krvavog rata ukinuti republiku samo bi lud čovjek pristao.Nisu to uradili izdajnici Hrvatstva tipa Mesića nego tzv.državotvorni.Očigledno ispod stola je bio dogovor Amerikanaca i Tuđamana o ustupcima u Istočnoj Slavoniji za ukidanje HRHB.RH nam je pomagala od početka ne bi nas ni bilo bez nje,dok nije Olujom ostvarila svoje ciljeve.Tad nas je iste sekunde eutanizirala.Jasno je ko dan da nije bilo našeg teritorija i dan danas bi Velikosrbi sjedili i u Kninu i kod Karlovca i u Bihaću.Preslik Dubrovačke politike oko 1700.godine kad su Mlečani izašli na liniju Čvrsnica-Prenj-Velež gdje je i trebala biti granica između njihove Dalmacije i Turske Bosne.I do danas bi ostala,ista se ne bi mijenjala u ovih 300 godina.Da nije bilo tada Dubrovčana koji su tada tražili da se Mlečani povuku iz Hercegovine da im ne bi okružili Dubrovnik.E to su Hrvati.Egoisti i pojedinačno i kao narod.Sami smo sebi najveći neprijatelji.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Humac
6 mjeseci prije

Moj Ero evo ti Lajk !

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
6 mjeseci prije

Teško Hrvat-Hercegovac izgovara ove riječi jer su mu u genima stvari posložene ovako :
Hrvatska domovina, Katolička crkva vjera (Zagreb-oltar-Vatikan)
Ero plaća strašnu cijenu bezuvjetne ljubavi i odanosti !
Hrvati drugih dijelova biH također po istoj špranci puše !
Tako je to stoljećima !
Treba li genske zapise mijenjati, NEEE ?!
Treba li se izboriti za status , poštovanje . .
DAAAA !!!

Tornjak
Tornjak
6 mjeseci prije

“Nema jama na hrvatskom tlu. Ne postoji masovna jama koju je počinio HVO potom premještao kosti.”

Ne seri, neki dan su kosti Bosnjaka iz Viteza nadjene u Mostaru!
Koja slucajnost! Valjda ih voda donijela!

Odbij
Odbij
6 mjeseci prije

Znaci da nebi Bosnjaka danas Hrvatska bi bila krnjava.

Anonimac
Anonimac
5 mjeseci prije

Hrvatska više ne bi ličila na perec, nego na zemičku !

Mate
Mate
5 mjeseci prije

Jeble te hercegbosanske partizanske brigade, pobike su nase ljude.

Petar
Petar
4 mjeseci prije

Ljudi moji šta je ovo. Ovi trgovali sa Srbima naftom a sada istpadoše osloboditelji cijele Hrvatske od Srba. Ovo je za film.