Published On: Pon, stu 12th, 2018

DA JE UHIĆEN HDZ NAČELNIK BILA BI OVAKVA UDARNA VIJEST: “Legitimno vas je krao”

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova  Unsko-sanske županije (MUP USŽ) danas su lišili slobode bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, potvrdio je za Klix.ba Galijaševićev odvjetnik Ilijas Midžić. Uhićen  je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela koje se odnosi na malverzacije u vezi s izgradnjom zgrade Javnog komunalnog poduzeća Komrad.

“On me jutros nazvao na telefon i rekao mi da su pripadnici MUP-a došli i priveli ga”, rekao  je Midžić.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeno je još nekoliko osoba, nekadašnjih Galijaševićevih suradnika. Midžić  tu informaciju nije mogao potvrditi.

Galijašević je uhićen  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela koje se odnosi na malverzacije u vezi s izgradnjom zgrade Javnog komunalnog poduzeća Komrad.

Krajem 2015. godine Federalna uprava policije (FUP) je po nalogu Tužiteljstva Unsko-sanske  županije pretresla prostorije Gradske uprave grada Bihaća i JKP Komrad.

Galijašević je u slučaju “Komrad” osumnjičen da je kao gradonačelnik Bihaća zloupotrijebio položaj prilikom prodaje zemljišta na kojem se nalazila zgrada koja je pripadala Komradu, a koja je naknadno na osnovu odluke gradskih vlasti srušena.

Bivši gradonačelnik Bihaća ranije je uhićen 2016. godine zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i sprečavanja dokazivanja.

Galijašević je uhićen  prilikom preuzimanja 10.000 KM označenih novčanica od vlasnika jedne bihaćke firme. U trenutku kada je izvršena primopredaja koverte s označenim novčanicama, bihaćki gospodarstvenik koji je surađivao s tužiteljstvom zvučnim efektom je signalizirao pripadnicima FUP-a, nakon čega su oni upali u zgradu Gradske uprave./HMS/