Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

IAKO JE FTV STALA NA STRANU TERORISTA: Derviševiću 8, Seferu 7, a Boniću 6 godina zatvora

Must Read

Pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH izrečena prvostupanjska  presuda u predmetu Zijad Dervišević i drugi. Zijad Dervišević osuđen je na 8 godina zatvora, bio je kandidat Lijanovićeve stranke u ZDK, potom Amel Sefer na 7, a Saša Bonić na 6 godina zatvora.

Dervišević (NSRZB) je bio inicijator i organizator, a Sefer i Bonić suučesnici u napadu čija je meta bio Pero Mamić, zastupnik u Skupštini ZDK u aprilu prošle godine. Dervišević je obećao dati novac Seferu da pod automobil parkiran pred zgradom vlade Zeničko-dobojskog kantona, postavi eksplozivnu napravu.

U trenutku aktiviranja naprave u automobilu je uz Mamića bio još jedan zastupnik HDZ-a BiH u kantonalnoj skupštini Ivo Tadić. U eksploziji nije bilo povrijeđenih. Ipak, obrazlažući presudu, predsjedavajući sudskog vijeća je poručio da se ovakvo ponašanje, bez obzira na posljedicu, neće tolerirati.

 

A kako je “objektivna” FTV, koja se zbog zla koje sije, nikad nikome nije ispričala,   izvještavala o cijelom događaju:

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -