Published On: Thu, Jan 8th, 2015

Hrvatice pokazuju grudi : Gdje je revolucija stoko

UMJETNIČKI kolektiv Montažstroj već četvrt stoljeća upire prstom u goruće probleme naše zajedničke svakodnevnice.
Obilježavanje 25. godišnjice ustrajnog djelovanja Montažstroj zaključuje premijernim izvedbama predstave “A gdje je revolucija, stoko?”.
Predstava propituje suvremenu komodifikaciju društvenog bunta kojeg je iznjedrio glazbeni album “Paket aranžman” i jugoslavenski novi val ’80-ih godina prošloga stoljeća. To je predstava o montiranoj video snimci predstave MČŽPC (akronim) – zabranjene zbog kršenja autorskih prava. Na digitalnim ostacima zabranjene predstave Montažstroj ogoljuje uvjerenje da pop glazba doprinosi društvenim promjenama, poručuju autori.
Predstava “A gdje je revolucija, stoko?” nastala je u napetosti i neskladu između konteksta osakaćenog cenzurom i autocenzure koja je postala kontekst.

Praizvedbom ove predstave na ovogodišnjem festivalu Bitef, Montažstroj je postao prva hrvatska skupina koja je dobila čast otvaranja ovog kultnog festivala. Predstava, koja će prvi puta biti izvedena u Zagrebu, dobitnik je Specijalne nagrade festivalskog žirija Bitefa i ispraćena je ovacijama publike.
Svečana premijera predstave održat će se 15. siječnja, a reprize slijede 16. i 17. siječnja 2015. godine s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

KARAM TE! from MONTAЖ$TROJ on Vimeo.