Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

U BiH pronađena djevojčica (5) iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima

Must Read

U autobusu na graničnom prijelazu Brod bosanskohercegovačka policija identificirala je petogodišnju djevojčicu iz Njemačke, žrtvu međunarodne trgovine ljudima, priopćili su iz Tužiteljstva BiH.

“Tužitelj iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužiteljstva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima”, poručili su.

Djevojčica je u pratnji stranog državljanina putovala redovnom autobusnom linijom. On je po nalogu tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a ona smještena u sigurnu kuću.

“Navedena djevojčica nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu u Njemačkoj. Poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci”, poručili su iz Tužiteljstva.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -