Srijeda, 17 srpnja, 2024

HISTORIJSKI SUSRET:Reis Kavazović primio Abu Hamzu- osvjedočenog prijatelja Hrvata središnje Bosne

Must Read

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio Imada Al-Husina poznatijeg kao Abu Hamza koji je došao u pratnji svojih sinova Hamze i Muhammeda.

Povod ove posjete je nedavno puštanje Imada Al-Husina iz Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu gdje je bez optužbe proveo više od sedam godina.

Tokom razgovora Al-Husin je upoznao Reisu-l-ulemu sa svojim trenutnim građansko-pravnim statusom te ograničenjima kojih se mora pridržavati nakon napuštanja Imigracionog centra, istakavši pritom da su mu oduzete sve putne isprave kao i ostala lična dokumenta.

Reisu-l-ulema je i ovaj put Abu Hamzi uputio riječi podrške te izrazio nadu da će njegov status biti što prije riješen na njegovo i zadovoljstvo njegove porodice, stoji na službenoj stranici Islamske zajednice BiH.

 

Hoće li Kožo nazvati Dežula? Hoće li SDP oštro osuditi?  Kako Komšić vidi ovaj historijski susret?
Zašto je potpisana Deklaracija o borbi protiv terorizma?

Mektić zna s kim izvjesni Stanković po jahtama spava ali ne može upratiti s kim reis Kavazović koji je do Papina dolaska i slavnog govora i pozivanja na vjersku toleranciju i univerzalne vrijednosti, pozivajući se na Ahdnamu, bio zapravo sasvim ok lik.

Kako Bakir Alispahić ovo vidi? Hoće li Patria patriotski pisati o ovom susretu?
Hoće li Jasmila Žbanić raditi film o žrtvi pravosudnog sustava BiH? Hoće li Edina Latif sa Hamzom napraviti životni intervju? Koliko će Suljagić tweetova ispisati i zašto nijedan?

Je li Abu Hamza novi Gandhi bošnjačkog korupusa? Hoće li ga Duška Jurišić ugostiti u emisiji?
Hoće li radiosarajevo napraviti još jednu reportažu o toploj, obiteljskoj i idiličnoj atmosferi Hamzinih, evo Bajram će brzo pa ono..

Kad izlazi novi hit Dubioze kolektive o Hamzi, mislim, nesretna je to sudbina. Žrtva sustava, pravosudnih organa, nepravedno pritvoren u Imigracijskom centru, sedam godina bez ugodne šetnje po Babanovcu, sedam godina je to bez gučogorske vode Gorice. Je li netko obavijestio Abu Hamzu da se Franjevački samostan širi, renovira, restaurira? Počela su čak i iskopovanja nekog arheološkog nalazišta pored seoske kafane Bokulje. Pa mislim, on je ostavio srce na terenu Guče Gore pored Travnika, skroz je ok da ga obavijestite.

Je li Dževad Galijašević i dalje Dodikov plaćenik il’ Dževad fakat kroz one tamne naočale dobro vidi?

Selo Guča Gora ima nogometni klub – NK Gorica pa možemo Abu Hamzi dres 10ku pokloniti.

Ugodna noć Valentine Inzko uz Ligu prvaka na FTV-u.

 

G. L. l poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -