Srijeda, 17 srpnja, 2024

ČOVIĆ U ZAGREBU “U narednih 20 dana moramo donijeti Izborni zakon i riješiti pitanje Mostara”

Must Read

izaslanstvocovic.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Tijekom današnje posjete Predsjednici Republike Hrvatske predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović izjavio je kako očekuje „rješavanje izbornog zakonodavstva“. Čović dodaje kako vjeruje „da u narednih 15 dana, 20 najviše, moramo donijeti Izborni zakon koji će riješiti i pitanje Grada Mostara, presudu Sejdić-Finci, trajno otkloniti strah da bi jedan narod mogao drugom narodu birati predstavnike, bilo u zakonodavnoj vlasti ili u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine“.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH „očekuje od Hrvatske da će kao potpisnica Daytonskog sporazuma biti partner i svjedok tomu“. Također, naglašeno je kako je Bosna i Hercegovina opredijeljena za reforme i za napredak prema euroatlantskim integracijama.

Na pitanje novinarke Dnevnog avaza o pomoći hrvatskom narodu u BiH kad je u pitanju Izborni zakon ali u kojem se ne spominje treći entitet, što se u medijima spominje ovih dana, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović odgovorila kako se radi o „članku iz novina“ te da može samo reći kako je „Bosna i Hercegovina susjedna, prijateljska država, s kojom ćemo izgrađivati i dalje odnose te ćemo podržavati BiH prema NATO-u i EU“. Dodala je kako „na cijelom teritoriju BiH narodi moraju biti ravnopravni, ali bez pretenzija da se Hrvatska miješa u unutardržavne odnose“.

Dragan Čović dodao je kako „su razni medijski natpisi o pripajanju kantona, trećeg entiteta i slično bez ikakvih temelja stavljeni u kontekst posjete Predsjedništva BiH Zagrebu“ te da je „siguran kako će pronaći zajednički jezik sa svim predstavnicima svih naroda kako bi se pronašla rješenja za sva spomenuta pitanja“.

Izjave poslušajte ovdje.

Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -