HERCEGOVINA GORI Vatra oko Mostara, Konjica i Trebinja: Požar u Vrapčićima stigao do kuća

Pripadnici vatrogasne postrojbe iz Konjica u večernjim satima su intervenirali sjeverno od grada, u mjestu Ovčari.

Kako je priopćeno iz vatrogasne postrojbe, na terenu su vatrogasci s tri vozila gasili požar koji se na tri mjesta pojavio u šumi.

Neslužbeno doznajemo kako je do požara došlo oko 19 sati, a prema informacijama koje smo dobili oko 23 sata, požar je na ovom području ugašen.

Prema podacima dežurnog u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Mostar, tijekom petka do 22 sata imali su četiri intervencije. U trenutku poziva mostarski vatrogasci su intervenirali na području Salakovca, selo Vituša, te na području Blagaja. U Vituši je požar zahvatio nisko raslinje i šumu uzvodno od HE Salakovac.

Kako smo doznali od mještana u Vrapčićima, izbio je požar i u ovom prigradskom naselju oko 18.30 sati. Gorjela je trava i nisko raslinje, a pravovremenom intervencijom vatrogasaca spriječena je velika materijalna šteta, jer je požar došao do kuća.

Javnost je već informirana o požaru koji danima gori u brdima oko Trebinja koji se proširio i do područja općine Ljubinje.

Helikopter Oružanih snaga BiH, koji je stigao večeras u Trebinje u ispomoć u gašenju požara koji već četiri dana bukte na području grada i prijete naseljenim mjestima, djeluje na području Starog Slanog, potvrdio je Srni zapovjednik Teritorijalne vatrogasne jedinice Danko Vuković.

Vuković ističe da su tijekom dana veći požari na području trebinjskih brda stavljeni pod kontrolu, ali da su se aktivirali novi i da jedan prijeti naseljenim mjestima na području Luga. U pomoć su u petak došli i vatrogasci iz Herceg Novog, kao i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Osim vatrogasaca iz Trebinja i Lastve, te pripadnika Civilne zaštite i radnika Centra za gazdovanje kršom, u pomoć su još u četvrtak navečer pritekli pripadnici Jedinice za podrške “Hidroelektrana na Trebišnjici”, a jutros vatrogasci iz Ljubinja i Bileće.

bljesak.info

more recommended stories