Published On: Pet, tra 5th, 2013

Hare Tours besplatno prevozi Sarajlije

SARAJEVO – Kompanija “Hare Tours” iz Sarajeva je zbog trenutne situacije u glavnom gradu BiH, uzrokovane prekidom rada GRAS-a, odlučila danas građanima ponuditi besplatan autobusni prijevoz.
Ova tvrtka će danas s tri autobusa voziti besplatno građane Sarajeva na tri relacije.
Autobusi tvrtke “Hare Tours” će voziti jutros od 9 do 14 sati na relacijama Vijećnica – Ilidža, Drvenija – Pofalići i Trg Austrije – Otoka.
“Poslije 14 sati prekinućemo prijevoz zbog ranije preuzetih obaveza, pa ćemo se opet uključiti i voziti građane večeras do 20 sati. Mi smo mala tvrtka, raspolažemo sa dosta malim kapacitetom vozila, ali što možemo dati od sebe daćemo kako bismo pomogli građanima i ‘Centrotransu ‘”, rekao je direktor Šaćir Moco.
On je naglasio da ova tvrtka “zbog ranije preuzetog posla i rezervacije autobusa neće moći sudjelovati u stalnom prijevozu građana, ali će se uključiti kad god bude imala slobodnih autobusa”.

Taksisti na raspolaganju

Trećeg dana obustave javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu, sarajevski taksisti su stavili sve svoje kapacitete u funkciju.
Iz Udruženja “Sarajevotaksi” ističu da je svih 900 vozila njihovih članova na ulicama Sarajeva kako bi dali doprinos smanjenju nastale gužve.
I Žuti taksi je u funkciju stavio sva svoja vozila.
“Sve je manje i manje potrebe za taksi vozilima jer se ljudi navikavaju ići pješke. Mi smo stavili svih 54 vozila Žutog taksija u pogon te smo jučer omogućili besplatnu vožnu našim građanima kada su najveće gužve, od 7 do 8 ujutro. Ukoliko bude potrebe i štrajk se ne zaustavi, nastavit ovakvu praksu svako jutro “, rekao je direktor Vahid Zajko.
Iz Crvenog taksija Sarajevo javljaju da je njihovih 40 vozila u funkciji i da će na sve načine pokušati pomoći građanima tijekom štrajka radnika GRAS-a.

Centrotrans će angažirati 40 vozila

“Centrotrans-Eurolines” od jutros u gradski prijevoz na području Sarajeva povremeno uvodi dodatna vozila i tijekom dana će ukupno 40 naših vozila biti u prometu, potvrdila je portparol “Centrotrans-Eurolinesa” Aida Smajić.
Naglasila je da danas očekuju da Ministarstvo saobraćaja KS, na temelju javnog poziva koji su jučer uputili, angažira i druge prijevoznike.
“Nadamo se da će se što više prijevoznika iz cijele Bosne i Hercegovine javiti na ovaj poziv”, istakla je ona.