Published On: Uto, lis. 10th, 2017

GOVEDARICA: Presuda Oriću “kap koja je prelila čašu”, potrebna korjenita reforma pravosuđa u BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica ocijenio je da je oslobađajućom presudom Suda BiH zapovjedniku tzv. Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću “kap prelila čašu” i da je definitivno potrebna korjenita reforma pravosuđa u BiH.

“Na tome treba raditi, jer ovako više ne može”, rekao je Govedarica Srni danas na Zalazju kod Srebrenice gdje je prislužio svijeću za pokoj duša nastradalih, odao počast kod spomen-obilježja i razgovarao s članovima obitelji žrtava.

On je kazao da se ne može ići putem budućnosti ako se u predmetima gdje su Srbi postradali zločini ne osuđuju.

“Upravo je ovim predmetom i oslobađajućom odlukom kap prelila čašu”, poručio je Govedarica.

On je rekao da ptice na granama znaju da je Naser Orić zapovjedao i ima odgovornost za ubojstva mnogih Srba u ovom kraju, a da su u tri slučaja iz ove optužnice dakazana svirepa ubojstva.

“Presuda je sramna, Srbi u BiH žive u vremenu kada zavide mrtvima. Bruka i sramota”, rekao je Govedarica.

On je naveo da je Tužiteljstvo izvelo jasne dokaze za ubojstvo sudca Slobodana Ilića, Mitra Savića i Milutina Miloševića.

“Sud BiH je pokazao pristrasnost. Želim postaviti pitanje jesu li to možda u Kravici, Skelanima, Bjelovcu, Brežanima, Sasama i ovdje u Zalazju Srbi poubijali sami sebe?”, naveo je Govedarica.

On ukazuje da, prema dosadašnjim presudama, ispada da su Srbi ubijali sami sebe, da su ubijali druge i da su genocidan narod.

“Sud su okupirali pojedinci i zaustavili presude za zločine nad Srbima. Hiperaktivni su kada treba osuditi Srbe, a kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije nema nikakvih rezultata”, rekao je Govedarica.

Sud BiH oslobodio je danas nepravosnažno zapovjednika tzv Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim točkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine./HMS/

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer