Published On: Ned, sij 27th, 2013

General Ante Gotovina predložen za počasnog građanina Bihaća


Općinska organizacija HDZ BiH Bihać je uputila Povjerenstvu za dodjelu općinskih odlikovanja i priznanja vlastiti Prijedlog kandidata za dodjelu općinskog priznanja “Počasni građanin općine Bihać”.
Ova organizacije je za Počasnog građanina Bihaća predložila generala Antu Gotovinu.
Podršku prijedlogu OO HDZ BiH Bihać je dala i Koordinacija braniteljskih udruga HVO USŽ-a koju čine Udruga nositelja najvišeg ratnog odličja HVO “Red hrvatski trolist” USK-a, Udruga dragovoljaca i veterana HVO USŽ-a , Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO USŽ-a i Udruga oboljelih pripadnika HVO USŽ-a “Jednakost”.
“Zahvaljujući akciji Oluja Bihać je kao zaštićena zona UN-a 1995. godine izbjegla sudbinu drugih zaštićenih zona kao što je Srebrenica i nakon 1201 dana potpune blokade i izolacije od strane srpskih vojnih snaga deblokiran”, napisali su u prijedlogu HDZ-ovci te su se pozvali i na izjavu generala 5. korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića koji je hvalio Oluju.
“Bez operacije Oluja, Bihać se ne bi mogao osloboditi iznutra. Osim toga, podsjetio bih na činjenicu da je dvadeset dana prije Oluje na Bihać krenula gotovo sva armada srpske vojske u operaciji ‘Mač’ s ciljem zauzimanja Bihaća”, kazao je Dudaković te dodao da bi zato “želio zahvaliti oslobođenim generalima Gotovini i Markaču, jer su oni naši osloboditelji”, kaže se u obrazloženju ovog prijedloga.