Published On: Sri, velj 20th, 2013

Fiat u Kragujevcu radi punim kapacitetom

KRAGUJEVAC – Generalni direktor kompanije Fiat autobomobili Srbija Antonio Cesare Ferrara izjavio je danas da je Fiat u tu tvornicu uložio milijardu eura, da će u drugoj polovici godine automobil 500L da se izvozi i na američko tržište, kao i da će proizvodnja biti proširena na model 500L sa sedam sjedišta.
“Trenutno se u tvornici proizvodi punim kapacitetom”, rekao je Ferrara i istaknuo da će proizvodnja biti proširena i na model 500L sa sedam sjedišta, čiji prototip je danas predstavljen premijeru Ivici Dačiću i ministru financija i gospodarstva Mlađanu Dinkiću.
 On je dodao da 500L sa sedam sjedišta ima dizel motor 1,6 i radi na metan.
 “U rekonstrukciju proizvodnih pogona uloženo je 850 milijuna eura, au najmoderniju opremu još oko 150”, rekao je Ferrara i podsjetio da je do kraja prošle godine u tvornici proizvedeno ukupno 30.000 standardnih automobila 500L.
Naglašavajući da se 99 posto ukupne proizvodnje izvozi, Ferara je rekao da se u ovoj godini planira proizvodnja od 110 do 180 tisuća automobila. Koliko će točno biti proizvedeno ovisi od zahtjeva tržišta.