Uhićen bivši bokser koji je sa Senadom Hadžićem pješačio u Vukovar

Nekadašnji bokser iz Banovića Ramiz Omerčević uhićen  je sa još tri osobe u nedjelju navečer u akciji SIPA-e, Granične policije BiH i MUP-a Tuzlanskog kantona zbog posjedovanja kokaina.
Omerčević je proteklog mjeseca dobio medijski prostor nakon što se zajedno sa Senadom Hadžićem odlučio na pješačenje od Banovića do Vukovara, gdje su obilježili godišnjicu stradanja civila na Ovčari.
“Vukovarci su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici. Svi se sjećamo transparenta koji su donijeli u Potočare. Ovim gestom mi se želimo odužiti njima i odati počast žrtvama sa Ovčare”, rekao je tom prilikom Omerčević.
Kilogram kokaina je pronađen u automobilu Fiat na graničnom prijelazu Orašje. Kokain je bio podijeljen u osam paketića i sakriven u naslonjaču zadnjeg sjedišta vozila kojim je upravljao E.M. (1986.).
U automobilu, ispod zaštitne PVC plastike brisača, pronađene su četiri PVC bočice s natpisom “Mannitol”, u kojima se nalazilo oko 525 grama tečne materije za koju se pretpostavlja da je narkotičko sredstvo u tečnom stanju, što će biti utvrđeno dodatnim vještačenjima.
Uhapšene su još tri osobe, među kojima je i Ramiz Omerčević.

more recommended stories