FESTIVAL GLAZBE NA ŠIROKOM BRIGU Silente i Edo Maajka otvorili 13. West Herzegowina Fest

Bend Silente i reper Edo Maajka otvorili su 13. po redu West Herzegowina Fest koji održava na platou u Borku u Širokom Brijegu.

Program je počeo nastupom bendova koji se bore za titulu najboljeg na WHFestu, a nastupili su Floridus iz Mostara, Anarhiv iz Čapljine te Didak Lazzarin iz Dubrovnika.

Nakon bendova na red su došli i filmovi u konkurenciji, a publika je mogla pogledati njih šest:

Kafa (Bosanska Otoka / BiH) – Aid Bešić
Ja mislio on lopov (Zenica / BiH) – Selmin Delic
Adrenaline (Čeminac / Hrvatska) – David Bagarić
ORFEJ (Sarajevo / BiH) – Tina Šmalcelj
Žuta boja (Široki Brijeg / BiH) – MFF School
MIO – MAO (Ljubuški / BiH) – Slobodan Tomić

Nakon natjecateljskog dijela, uslijedili su koncerti gostiju večeri. Prvi je na scenu izašao bend Silente, a prvu večer WHFesta zaključio je reper Edo Maajka s kojim je još nastupio Frenkie.

Druge večeri Festivala, odnosno u petak, nastupit će hrvatski bend Hladno pivo, a treća ujedno i posljednja večer WHFesta rezervirana je za koncerte Pavela i Vatre. Cijene ulaznica su 10 KM po večeri.

Inače, selektori festivala su od preko 200 pristiglih radova, odabrali je 36 priča, 21 film i devet bendova. Ove godine će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, a najbolji gitarist dobit će gitaru koju poklanja Jack Daniels. Najbolji film bit će nagrađen novčanom nagradom koju je osigurala UniCredit Banka, a autore najboljih priča novčano će nagraditi portal Bljesak.info.

Detaljan program 13. West Herzegowina Festa možete pogledati OVDJE

 

more recommended stories