Četvrtak, 18 srpnja, 2024

DNEVNI LIST TVRDI: Cjelokupan bošnjački vrh osumnjičen je za ratne zločine na području cijele BiH

Must ReadInformacije kako se protiv hrvatskih generala Krstičevića i Gotovine vodi istraga u BiH zbog ratnih zločina potresla je Hrvatsku, no javnosti je nepoznanica da se u istom dokumentu, kao osumnjičenici za ratne zločine, navedeni i pokojni predsjednik Republike BiH i predsjednik SDA Alija Izetbegović (iako je on preminuo 2003. godine), Ejup Ganić, Haris Silajdžić, Edhem Bičakčić, Rusmir Mahmutćehajić, Fikret Muslimović, Arif Pašalić, Sefer Halilović i Ramiz Dreković.
Informacija da su hrvatski ministar obrane i general Damir Krstičević kao i sada njegov savjetnik i također general Ante Gotovina, osumnjičeni za zločine nad Bošnjacima i Srbima počinjene na tlu BiH, dovela je u opasnost dobrosusjedske odnose dvije zemlje, BiH i Hrvatsku.
Međutim, javnosti nije poznato da isti dokument za ratne zločine tereti i bivšeg predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića kao i najviše civilno i vojno vodstvo Armije BiH i to na području cijele BiH…
Dnevni list je ekskluzivno došao u posjed dokumenta ‘Kategorizacija predmeta ratnih zločina u Tužiteljstvu BiH s rokom od sedam godina’, a kojeg je Vijeće ministara BiH u prosincu 2008. godine usvojilo u okviru Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.
alija-1
Pod brojem 159/06, oni su osumnjičeni za zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. i kaznenog djela zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 175. KZ BiH, za ubojstva više osoba, zlostavljanje i mučenje i to na cijelom području BiH!….
Više o ovome čitajte u današnjem broju tiskanog izdanja Dnevnog lista.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -