Published On: Uto, pro 18th, 2018

PALE SU MASKE: SDA želi nacionalnu državu Bošnjaka, lagali su svijet cijelo vrijeme

Što ovo ukratko znači?

Ovo znači da SDA ne može prihvatiti da se Bošnjacima daje čak niti djelomično upravljanje srpskim i hrvatskim domom naroda, što je samo po sebi neustavno, i pravnom laiku zvuči nelogično.

SDA ide dalje. Oni žele da se popunjavanje Hrvata i Srba u kantonima u kojima su protjerani od strane Armije BIH, tako što su “sami sebe protjerali i poubijali”  vrši tako, što će svoje Srbe i svoje Hrvate imenovati Bošnjaci sukladno popisu prije rata.

Konkretni primjeri su Bihać, Sarajevo, Goražde. Zenica. Danas etnički počišćena mjesta.

Bakir Izetbegović smatra da je “na strani povratka” da Hrvate i Srbe u tim kantonima biraju vojnici Sefera Halilovića i Šerifa Patkovića i Mahmuljina. A Rasimovi vojnici da nameću Srbe.

Ukratko traži da se rezultat borbe na “prostoru džihada” kako taj prostor naziva Patković, unese u zakon, da se džihad ozakoni, da ne ispadne da su se džaba šehidi borili za takav dom naroda, u kojem će , zamislite, srpske predstavnike birati Srbi a hrvatske Hrvati.

Inače istog je stava i Inzko. Veliki fan bošnjačkog džihada.

On također smatra da je u redu da vojnici Sefera Halilovića biraju predstavnike Hrvatima u Domu naroda, recimo Hrvatima iz Dusine, Grabovice i Trusine.

Jer važno je da se pravimo da tamo Hrvata ima.

Obrnimo sada stvar. Kako bi se Bošnjaci osjećali da im Vijeće naroda u RS-u imenuju Srbi? Da im Predsjednika imenuju Srbi i Hrvati? Da im delegate u Dom naroda iz Mostara imenuju Hrvati?

Zakon propisuje da u izvršnim tijelima , općinama, vladama, pa i u sudskim službama, bude omjer uposlenih kao prije rata, kako bi se poboljšao povratak.

Inzistirati da protjeranome, protjerivač, bira predstavnika, naprosto je mimo svake logike. Mi smo građani BIH i mi ne želimo da nam delegate iz Sarajeva, za Dom naroda bira SDA. Šta je u tome nemoralno?

Ukratko gnjev Sarajeva, zbog činjenice da gube omiljenu igračku za potiranje Hrvata, hrvatski dom naroda, koji im više neće jamčiti 6 bošnjačkih mjesta, skandalozan je.

On zapravo danas jasno daje do znanja Hrvatima i Srbima u FBIH da vodeća bošnjačka partija ne želi suživot, niti jednih pored drugih, niti jednih sa drugima.

Zanima ih isključivo BIH kao država Bošnjaka.

Točno kako je opisano u Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.

Koja je jedini Ustav kojeg SDA prizna. I najmoćniji član te partije – Valentin Inzko. Neprijatelj hrvatskog naroda.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici usvojila je odluku o načinu popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH kojim je udovoljila bošnjačkim unitaristima, i pogazila odluku Ustavnog suda, na način da se vodila Inzkovim naputcima i federalnim ustavom, umjesto presudom Ustavnog suda. CIK je nadvisio državu. Udario je na državne institucije udovoljavajući bošnjačkom nacionalizmu. Koji nije zadovoljan učinjenim.
Oni naprosto žele potpunu kontrolu, Predsjedništva, domova naroda, i FBIH kao svoju Republiku Bošnjačku, s koje će se krenuti na Srpsku.

I sve se to pravda građanskim načelima. Nikada desnija, rigidnija sredina, i metropola, nije bolje svijetu, uspjela prodati nacionalistički spin, kao građanski. U tome im, na žalost, svesrdno pomažu i naše prodane akademske akindžije.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare