Published On: Sub, kol 7th, 2021

Edin Forto jedini kandidat za predsjednika Naše stranke

Edin Forto, na osnovu pristiglih nominacija iz općinskih i gradskih odbora, bit će jedini kandidat za predsjednika Naše stranke, saznaje N1 televizija.

O njegovom izboru odlučivat će delegati na Kongresu Naše stranke koji će se održati 4. rujna u Sarajevu.

Naša stranka krenula je u organizaciju Kongresa nakon ostavke aktualnog predsjednika Predraga Kojovića. Da budu birani na mjesto predsjednika imaju pravo svi članovi Naše stranke koje nominira minimalno pet lokalnih organizacija.

Edin Forto aktualni je premijer Županije Sarajevo. Član je Naše stranke od 2010. godine. Najznačajnije funkcije koje je u njoj obnašao bile su funkcija potpredsjednika i funkcija političkog direktora. Od 2014. do 2018. godine bio je zastupnik Naše stranke u Skupštini Županije Sarajevo kao i izaslanik u Domu naroda iz reda Ostalih.

Rođen je 1972. godine u Sarajevu. Radno iskustvo sticao je i u realnom sektoru. Obrazovao se u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Američkim Državama gdje je 1999. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline diplomirao na smjeru Marketing i oglašavanje. Postdiplomske studije je pohađao na Univerzitetu Kolumbija u New Yorku gdje je 2001. godine stekao zvanje magistra u oblasti međunarodnih poslova.

Edin Forto je oženjen i otac dvoje djece. /HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x