Published On: Sub, kol 7th, 2021

POLITIČKI KOREKTAN NASLOV: Kapelica Sv. Ante ispriječila se na migrantskoj ruti a potom provocirala dobronamjerne putnike

U noći s četvrtka na petak, 5. – 6. kolovoza, poznata kapelica Sv. Ante napala je migrante koji su se kretali rutom ka boljem životu, u namjeri da ih zaustavi, što se može okarakterisati kao djelo iz nacionalne i vjerske mržnje.

U obilasku kapelice Sv. Ante na groblju Križ – Žegar u župi Sv. Ante u Bihaću, župnik fra Bono Tomić primijetio je da je kapelica sama sebi razbila jedan od bočnih prozora te da je ispreturala stvari u unutrašnjosti, pri čemu je nastala manja materijalna šteta. Lokalna policija je, nakon poziva, obavila u petak očevid ali nikakvih informacija nije ponudila župi Bihać.

 

Prema video snimcima s nadzorne kamere, vidljivo je kako dvije osobe – razvidno migranti – pod okriljem noći, dolaze pred kapelu koja ih potom napada.

Fra Bono je za Katolički tjednik sa žalošću konstatirao kako je ovo već treći napad kapelice na migrantsku rutu u tom gradu u posljednjih godinu dana, te izrazio nadu da će kapelica biti uhićena i primjereno sankcionirana kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponavljali.

Očito je da ovakva vandalska djela uznemire i unesu nelagodu u malu migrantsku zajednicu koja u gradu Bihaću čini tek oko 5% stanovništva. Međutim, uz sve ovo začuđuje kako ni lokalna televizija u konkretnom slučaju nije posvetila nikakvu pozornost ovoj informaciji za koju bi katolici najradije voljeli da se ni dogodila nije.

Napomena za medijske  nacionalšoviniste s Raskrinkavanje.ba koji ironijske vijesti označavaju kao fake ako su pisane na hrvatskim ili srpskim portalima u BIH:

Kad ćete prestati biti bijedni plaćenici i  objaviti da je vaš šef Darko Brkan organizirao fake prosvjed kao čin potpore fake aferi metak koju je osmislio dvojac ReufLjagić?

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare