Published On: Sub, kol 7th, 2021

POLITIČKI KOREKTAN NASLOV: Kapelica Sv. Ante ispriječila se na migrantskoj ruti a potom provocirala dobronamjerne putnike

U noći s četvrtka na petak, 5. – 6. kolovoza, poznata kapelica Sv. Ante napala je migrante koji su se kretali rutom ka boljem životu, u namjeri da ih zaustavi, što se može okarakterisati kao djelo iz nacionalne i vjerske mržnje.

U obilasku kapelice Sv. Ante na groblju Križ – Žegar u župi Sv. Ante u Bihaću, župnik fra Bono Tomić primijetio je da je kapelica sama sebi razbila jedan od bočnih prozora te da je ispreturala stvari u unutrašnjosti, pri čemu je nastala manja materijalna šteta. Lokalna policija je, nakon poziva, obavila u petak očevid ali nikakvih informacija nije ponudila župi Bihać.

 

Prema video snimcima s nadzorne kamere, vidljivo je kako dvije osobe – razvidno migranti – pod okriljem noći, dolaze pred kapelu koja ih potom napada.

Fra Bono je za Katolički tjednik sa žalošću konstatirao kako je ovo već treći napad kapelice na migrantsku rutu u tom gradu u posljednjih godinu dana, te izrazio nadu da će kapelica biti uhićena i primjereno sankcionirana kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponavljali.

Očito je da ovakva vandalska djela uznemire i unesu nelagodu u malu migrantsku zajednicu koja u gradu Bihaću čini tek oko 5% stanovništva. Međutim, uz sve ovo začuđuje kako ni lokalna televizija u konkretnom slučaju nije posvetila nikakvu pozornost ovoj informaciji za koju bi katolici najradije voljeli da se ni dogodila nije.

Napomena za medijske  nacionalšoviniste s Raskrinkavanje.ba koji ironijske vijesti označavaju kao fake ako su pisane na hrvatskim ili srpskim portalima u BIH:

Kad ćete prestati biti bijedni plaćenici i  objaviti da je vaš šef Darko Brkan organizirao fake prosvjed kao čin potpore fake aferi metak koju je osmislio dvojac ReufLjagić?

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x