Published On: Pon, velj 22nd, 2021

DURAKOVIĆ: Od 3.000 Bošnjaka, na izbore je izašlo 166, bojkot je uspio

Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice i predstavnik Incijative “Moja adresa: Srebrenica” kazao je večeras, nakon zatvaranja biračkih mjesta, da je u Srebrenici od 3.000 Bošnjaka glasalo njih 166, prenosi “Avaz”.

– Da sumiramo. Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotiramo današnje neregularne izbore, želim priopćiti da je, po našim informacijama, u Srebrenici od 3000 Bošnjaka na biračkom popisu glasovalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat.

Ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom mogu reći – sačuvali smo naše dostojanstvo. Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde.

Naša borba nije laka, ali je sigurno nastavljamo. Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati što i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam – kazao je Duraković./HMS/