Published On: Pet, kol 31st, 2012

DUKIĆ: Uskoro uhićenje generala ABiH Atifa Dudakovića

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je da je uvjeren da će uskoro biti uhićen i procesuiran bivši zapovjednik Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković, zbog brojnih ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

“Nakon otkrivanja masovne srpske grobnice u Klenovcu kod Bosanskog Petrovca, te postojanja brojnih materijala i video-dokaza o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima siguran sam da će uskoro doći do uhićenja i procesuiranja Dudakovića”, rekao je Dukić Srni.

Dukić smatra da Tužiteljstvo BiH  ne bi smjelo ostati slijepo i nijemo na brojne video-snimke, materijalne dokaze i izjave preživjelih svjedoka o zločinima Petog korpusa Armije BiH, zbog čega mora hitno procesuirati naredbodavce i izvršitelje zločina nad Srbima.

“Izgleda da su nedavna upozorenja članova Saveza logoraša RS da će prosvjedovati pred zgradom Suda i Tužiteljstva BiH, ukoliko u najskorije vrijeme ne dođe do procesuiranja `krupnih predmeta` ratnih zločina počinjenih nad Srbima urodila plodom, jer je uhićenje Dudakovića sasvim izvjesno“,  kaže  Dukić.

U mjestu Klenovac kod Bosanskog Petrovca ekshumirano je četiri do šest nekompletnih ljudskih skeleta za koje se pretpostavlja da su pripadnici VRS, strijeljani na toj lokaciji 1995. godine.

Član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Milutin Mišić rekao je ranije  Srni da Institut raspolaže operativnim saznanjima da su ovaj zločin izvršili pripadnici Petog korpusa Armije BiH 1995. godine.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare