DUGO TOPLO MIRNO LJETO NAM SE SMIJEŠI: U srijedu nastupa televizijski mrak u BiH?!

U srijedu, 17. srpnja saznat ćemo hoće li u BiH zavladati televizijski mrak. Neće biti ispoštovan rok do kojeg javni emiteri trebaju otpočeti digitalno emitiranje. Izvjesno je da će se nastaviti analogno emitiranje što može dovesti do smetnji u regiji i gašenja određenih predajnika nekolicine TV stanica u zemlji.

Pet kilometara nadomak Sarajeva živi Gligor Crnjak. On i nekoliko njegovih susjeda ne koriste usluge kablovskih operatera. Pomoću sobne antene mogu gledati svega 3-4 kanala. Na dva kanala slika je i sada loša, javlja N1.

“Tek kad je bolje vrijeme mogu gledati neke kanale”, kaže Crnjak. Sumnja da će slika na svim kanalima biti potpuno loša.

“Kod mene je sobna antena pa kako ću gledati program ako budem imao smetnje neke i ako mi to ukine. Plaćam televiziju, tko će to meni nadoknaditi, kako će se to riješiti, to je meni u potpunosti nejasno”, zabrinut je Crnjak.

Građanima nejasno, a država bez odgovora – zašto kasni. Nadležni u Bosni i Hercegovini odgovore će dati vjerojatno po isteku roka i međunarodne obveze da digitalni signal zaživi 17. lipnja.

more recommended stories