DRAGAN ČOVIĆ: Nisam dobio poziv za obilježavanje “Oluje” u Zagrebu ili Kninu

– Svjestan sam odnosa koje danas imamo i zbog toga mislim da “Oluja” i sve druge oluje koje su bile u BiH i Hrvatskoj ne smiju biti predmet stalnih špekulacija. Ja sam za to da povjesničarima ostavimo to vrijeme, a mi se okrenemo budućnosti, rekao je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH.

Čović je komentirao hrvatsko obilježavanje godišnjice “Oluje” i najavu Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, koji su rekli da će tada biti dan žalosti u Republici Srpskoj i Srbiji.

– To je realnost našeg okruženja i imamo minimalno tri različita gledanja. Ono što je za jednog zločin, za drugog je heroj. U tom smislu treba i gledati rat. Svaka pobjeda za jedne je slavlje, a za druge dan žalosti. Ja sam Hrvat i predstavnik hrvatskog naroda i naravno da imam svoj odnos prema svim događanjima na ovom prostoru i to ne krijem. Svjestan sam odnosa koje danas imamo i zbog toga mislim da ‘Oluja’ i sve druge oluje koje su bile u BiH i Hrvatskoj ne smiju biti predmet stalnih špekulacija. Ja sam za to da povjesničarima ostavimo to vrijeme, a mi se okrenemo budućnosti – istakao je Čović.

On je odgovorio i na pitanje hoće li biti nazočan na obilježavanju u Zagrebu ili Kninu.

– Pozive nisam dobio. Sada mogu sigurno reći da neću biti u Zagrebu, a za druge manifestacije ću vidjeti – kazao je on.