Published On: Pet, pro 21st, 2018

DODIK: RS sve stabilnija, Srbe više niko neće ponižavati

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Rudom da je Republika Srpska stabilna i da je stabilizirala svoje financije, a da na političkom planu Srbe više nitko neće moći ponižavati i ucjenjivati.

“I u ovoj godini bilježimo pristojan rast proizvodnje. U narednoj godini smanjit ćemo naše obveze za 250 milijuna KM, što ukazuje na činjenicu da će Srpska sljedeće godine imati stopu zaduženja od oko 39 posto i to će biti najmanja stopa u regiji”, rekao je Dodik obraćajući se mještanima Rudog, prenosi Srna.

Republika Srpska će, poručio je on, biti politički i ekonomski sve jača i stabilnija, a tome će posebno doprinijeti nova reprezentacija predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Dodik je podsjetio da će odnos srpskih predstavnika u institucijama BiH prema Republici Srpskoj biti reguliran novim zakonom.

“To će važiti za sve, bez obzira na političku opciju. Republika Srpska je pokazala da ima svoj karakter prema vlasti”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj uvijek će biti narodna, pa će tako Srbi reći svoju konačnu riječ i o odnosu prema NATO-u, a sadašnji stav je jasan – Srbi ne žele članstvo u toj alijansi.

Dodik je rekao da više nikada neće dozvoliti bilo kome da ponižava srpski narod, njegove instuticije i obilježja./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare