Published On: Uto, lis 16th, 2018

DODIK: Prvi potez u Sarajevu bit će postavljanje Kusturice za savjetnika

Aktualni predsjednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje redatelja Emira Kusturice za savjetnika.

On je u intervjuu za današnje Večernje novosti rekao i da će mu među prvim potezima biti izmjena Poslovnika Predsjedništva BiH, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu Predsjedništva.

– Moj bazični ured kao srpskog člana Predsjednistva bit će u Istočnom Sarajevu, u Adnministrativnom centru Republike Srpske. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsjedništvu BiH, vidjet ćemo. Ako ne bude zastava Republike Srpske u Predsjedništvu, sjednice ćemo održavati putem linka – rekao je Dodik.

Upitan očekuje li pritisak druga dva člana Predsjedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir suradnja putem Partnerstva za mir.

On je dodao i da namjerava predložiti ostalim čanovima Predsjedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status “umnogome stabilizirao stanje”.

– Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude dio EU. Ovo treba gledati kao molbu, a ne ucjenu – zaključio je Dodik./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare