Published On: Ned, stu 12th, 2017

Dodik: Prisluškivanjem nisu ništa našli, a nisu se ni ispričali

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je nedopustivo to što je kao predsjednik RS-a bio prisluškivan, te da Sud i Tužiteljstvo BiH nisu našli ništa protiv njega, kao i da mu nisu uputili ni ispriku.

“Dobio sam pismo od Suda BiH u kojem me obavještavaju da je to prema meni činjeno u nekom ranijem razdoblju. Vjerojatno ću za ovo razdoblje dobiti (pismo) za par mjeseci ponovno. Riječ je, naravno, o njihovim razlozima. Mene upućuju da mogu u skladu sa zakonom provjeriti zašto je to rađeno tako da ću to i učiniti”, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru, javlja Srna.  Dodik je rekao kako je planirao narednih dana o tome pričati, navodeći da pretpostavlja o čemu se radi.

“To je ono što su iz Saveza za promjene pokušali optužiti i vrše pritisak na Tužiteljstvo da provede određene istrage. Tamo u pismu piše, a ja ću ga brzo dostaviti javnosti, da nisu mogli naći elemente za krivičnu odgovornost na neki drugi način, nego su tražili da se prisluškuje”, naglasio je Dodik. Predsjednik Republike Srpske ponovio je da je on čovjek kojeg prisluškuju sa svih strana.

“Ne prisluškuju me samo oni, ali ovo ima drugu dimenziju, koja se odnosi na činjenicu da se prisluškuje predsjednik RS, bez obzira što to njima pomalo i komično izgleda, ali ovo je nedopustivo sa stanovišta sustava, nedopustivo je imajući u vidu da nakon toga ništa nisu pronašli i nisu našli ni način da mi se ispričaju zbog toga”, istaknuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, čak i ako su nešto pronašli tijekom prisluškivanja, zašto nisu o tome obavijestili javnost ili poduzeli neke radnje nego su ga samo obavijestili o tome. “Ja sam uvjeren da nemaju ništa ni na kojoj osnovi da činjenice prikupe, ali u svakom slučaju ostaje gorak dojam da Sud i Tužiteljstvo služe za političke obračune u BiH”, zaključio je Dodik.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x