Published On: Sub, velj 16th, 2013

DODIK: Pitanje imovine riješiti u cjelini

Pitanje imovine u Bosni i Hercegovini može da bude riješeno samo u cijelosti, jer ako se ne zavši sve, neće se riješiti ništa, tvrdi predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
On je u izjavi novinariam u Istočnom Sarajevu ponovio raniji stav RS-a o tom pitanju, a uoči sastanka „šestorke“.
Kaže da ide s istim stavovima i politikom koji su određeni davno, još 9. ožujka prošle godine.
Ponovio je tvrdnje da ovo pitanje nametnuto te ustvrdio da je namjera nekih od početka bila da se odvoji rješavanje pitanja vojne od državne imovine, s ciljem da se rješavanjem vojne imovine deblokiraju NATO procedure, a da OHR ostane, jer ne bi bila riješena ostala imovina.
Pozravio je najavu specijalnog predstavnik EU u BiH Petera Sorensena da prisustvuje dijelu sastanka, koji bi se odnosio na rješenje za implemetaciju odluke Europskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić-Finci“.
I po tom pitanju, dodao je, jasni s stavovi RS-a, koja je spremna da promijeni Ustav u dijelu koji se odnosi na eliminiranje diskriminacije te da ne pristaje na ništa što je izvan toga.
-Ako netko traži krivca za neuspjeh u provođenju odluke „Sejdić-Finci“, sigurno ga ne može naći u RS-u, naveo je predsjednik SNSD-a nakon razgovara s načelnikom Općine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem.
(Dnevnik.ba | Fena)