Published On: Sub, velj 16th, 2013

Vinkovčanka koja je oduševila Hrvatsku, ili Hercegovka?

Dubravka Glavaš, heroina koja je zatražila da se njoj uruči otkaz umjesto kolegici s dvoje djece do jučer je bila Hercegovka. Da je slučajno radila u ZG Holdingu bila bi dio kamenjar ekipe za koju kažu “Pun ih je jebote Holding”. Danas je Dubravka Glavaš junakinja Hrvatske, Vinkovčanka, nitko više ne spominje Hercegovku. Što dakle trebaju učiniti Hercegovci u Pereciji da ih se potpuno prihvati, da postanu Hrvati i prihvaćeni od Pereca?
Trebaju dati otkaz.
 

Priča o humanosti mlade Vinkovčanke Dubravke Glavaš obišla je Hrvatsku, ali i zemlje u regiji. U roku od 24 sata mlada žena prometnula se u jednu od rijetkih junakinja teških recesijskih vremena.

Glavaš je, naime, ponudila otkaz u tvrtki koju je pogodila kriza kako bi spasila radno mjesto svoje kolegice, samohrane majke s kreditom, kojoj je posao u tvornici bio jedini izvor prihoda.
“Želim svoje radno mjesto prepustiti kolegici, ali uz garanciju da će radno mjesto biti samo za nju”, kazala je Glavaš i svojim riječima natjerala suze na oči direktoru i ostalim zaposlenicima. Kasnije je objasnila da će se ona lakše snaći za novo radno mjesto nego njezina kolegica s dvoje djece.
Samohrana majka Đurđica Švigač zahvalna je Dubravki do neba.
“To je velika gesta. Nadam se da će to njoj danas donijeti neko dobro ili nešto bolje”, kazala je Đurđica.
I zaista, dobro se dobrim vraća. Samo u jedno prijepodne plemenita Glavaš dobila je dvije ponude za posao.