Published On: Sub, ožu. 10th, 2018

Dodik otkrio razlog kandidiranja za Predsjedništvo BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je Vlada RS stabilna i da joj treba odati priznanje što je u teškim uvjetima osigurala funkcioniranje ovog entiteta.

Komentirajući interpelacije opozicije o kojima bi Narodna skupština Republike Srpske trebala raspravljati za 10 dana, a koje se odnose na razmatranje politika u djelu zdravstvenog i mirovinskog sustava, te politike upravljanja javnim poduzećima, Dodik je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da Vlada RS ima povjerenje, da neće biti promijenjena i da će imati novi sastav tek nakon izbora.

Dodik je dodao da opozicija “ne može da dosegnuti 25 glasova u Parlamentu, a da su joj za smjenu Vlade potrebna 42 glasa”.

Predsjednik RS istaknuo je da je odluka Vlade bila da se ne ide na restrikcije u uvjetima kada je čitav svijet i okruženje, uključujući Srbiju, smanjivao plaće, a RS je tada ostala s istim plaćama i borila se da se to održi.

– Bilo je nekih zastoja, ali danas smo potpuno funkcionalni – rekao je Dodik i dodao da se danas apsolutno nema što prigovoriti Vladi koja pravi bolnice, kliničke centre, autoputeve, škole, vrtiće i drugo.

Istaknuo je i da Vlada pokušava održati zaposlenost, te da podržava svakoga tko se pojavi da bi ovdje nešto radio.

– Šta su oni  uradili? U Istočnom Sarajevu 25 godina je vlast SDS-a, a mi smo napravili ovu bolnicu, put prema Jahorini, tunel Stambolčić i mnogo drugih stvari. Da nije možda to izgradio SDS koji podmeće ovu priču o interpelaciji? Ta interpelacija je samo ‘zabavljanje ljudi’ putem medija – ocijenio je Dodik.

Osvrnuo se i na svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH

– Kandidaturom za Predsjedništvo BiH želim da zabrinem svoje protivnike – rekao je Dodik.

Kao što je poznato, njemu bi sutra u Srebrenici trebalo biti uručeno najviše priznanje tog grada. Dodik je naglasio kako poštuje odluku nadležnih organa da mu daju nagradu.

– Očito da to nekima smeta. Bilo je i ranije situacija u kojima su se tamo događale nekakve stvari pa nitko nije pravio priču od toga – kazao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske osvrnuo se i na pitanje izmjena i dopuna Izbornog zakona. Istaknuo je da je to čisti dokaz kako u BiH ništa ne funkcionira osim RS.

– Institucije BiH su nakaradne. U institucijama BiH ne postoji većina i ne donose se odluke. Imamo pokušaj da se uvuče priča o nekim kamuflažama, a ja bih rekao blamažama koje su vezane za Izborni zakon – istaknuo je Dodik.

Još jednom je naglasio kako RS nikada neće prihvatiti nametnute odluke visokog predstavnika

RS neće prihvatiti nijednu odluku visokog predstavnika, pa makar se ona odnosila isključivo na FBiH. Isti scenarij smo gledali protekla dva desetljeća. Bošnjaci žele nešto da provedu pa se razgalame pred izbore i traže od visokog predstavnika da to nešto nametne. E pa prošlo je vrijeme nametanja – kazao je Dodik.

Ponovio je po tko zna koji put da ako BiH ne može funkcionirati, onda se lideri trebaju dogovoriti kako da se država raziđe ili kako da funkcionira. Još jednom je nazvao Inzka mešetarem koji prima plaću od 24 tisuće eura, prenosi Srna.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer